Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trećina imovine

Trump zbog koronavirusa već izgubio milijardu dolara

Donald Trump
Foto: REUTERS
1/2
08.04.2020.
u 09:10

Vrijednost američkog predsjednika pala je s 3,1 milijarde dolara na početku ožujka na 2,1 milijardu samo 17 dana kasnije. Nekretnine mu zjape prazne

Zbog trenutačne pandemije američki predsjednik Donald Trump izgubio je milijardu dolara svog bogatstva, piše Forbes, magazin specijaliziran za pitanja vrijednosti i imovine. Trumpova vrijednost pala je s 3,1 milijarde dolara na početku ožujka na 2,1 milijardu samo 17 dana kasnije. Zbog paraliziranog gospodarstva, prema Forbesu, čak je 267 milijardera u svijetu izgubilo taj status. Sada 2.095 ljudi globalno ima vrijednost veću od milijardu dolara.

Većina Trumpova bogatstva dolazi iz njegova nekretninskog biznisa koji vode njegovi sinovi Donald Jr. i Eric. Taj biznis uključuje Trumpove tornjeve, igrališta za golf, hotele... No, kako su Sjedinjene Države zaustavile sve poslove koji nisu nužni kao i većina zemalja, oni većinom zjape prazni.

Trumpova organizacija, kako se zove velika tvrtka, zatvorila je 17 različitih nekretnina diljem svijeta. Neke su otvorene, ali rade s vrlo malim kapacitetom. Već je 1.500 zaposlenika tvrtke dobilo otkaz ili im je smanjeno radno vrijeme.

Ključne riječi

Komentara 7

IG
igorl
10:28 08.04.2020.

Bedastoce. Svima koji su u dionicama je porfolio pao 30-50% zbog situacije. Sad nije vrijeme za likvidaciju icega... pa tako ni dionica. To je isto kao da netko kaze da je neki covjek izgubio milijun eura jer mu sad za stan u centru Zagreba nakon potresa nitko ne zeli dati nego pola vrijednosti. Kad se obnovi za nekoliko tisuca eura i kad se ekonomija oporavi, opet ce vrijediti toliko isto kao i dionice.

GA
Gajger
10:11 08.04.2020.

Dežurni zgubidani, neradnici i niškoristi slave, konačno se i oni mogu osjećati moćno, pametno i bogato spram Trumpa.

NE
Nepokolebljiv
09:43 08.04.2020.

Ova vijest je mnoge krkane bacila u visestopne orgazmicke delirije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije