Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera sms

Varga: Nisam priznao krivnju, to su laži i konstrukcije

Franjo Varga
Foto: Suzana Lepan Štefančić
1/6
18.03.2019.
u 19:53

Potvrđena je optužnica protiv Franje Varge i Blaža Curića, u aferi SMS, što znači da će im se suditi za sprečavanje dokazivanja, tj. pomaganje u tom kaznenom djelu

Sve su to konstrukcije i laži! Nisam priznao nikakvu krivnju, tko vam je to rekao? Nisam dao nikakav iskaz, samo sam porekao krivnju i to je to, sve ostalo su oni izmislili – izjavio je bivši policijski informatičar Franjo Varga pri izlasku iz osječkog zatvora. Na upit kakav je osjećaj biti na slobodi nakon šest mjeseci iza rešetaka, odgovorio je: “Fantastičan!”

Potvrđena je optužnica protiv Franje Varge i Blaža Curića, u aferi SMS, što znači da će im se suditi za sprečavanje dokazivanja, tj. pomaganje u tom kaznenom djelu. Ukinut im je i istražni zatvor koji im je maksimalno mogao trajati još danas. Odluke su to Optužnog vijeća Županijskog suda u Osijeku.

– Nije vrijeme za izjave, bit će vremena... – nije bio raspoložen za razgovor Blaž Curić, kum HDZ-ova Milijana Brkića, dok je ulazio u automobil kojim ga je čekao osječki odvjetnik Berislav Krnic.

Rječitiji je, ipak, bio Franjo Varga, no na spomen imena Tomislava Karamarka i Milijana Brkića, prekidao je razgovor.

– Neka su me spominjali, pozdravljam ih! – kazao je Varga, a odmah je “uletio” branitelj mu Mario Poljak.

– Vidjet ćemo sve činjenice koje su u postupku dane, analizirat ćemo ih i, na koncu, odlučiti kako ćemo postaviti obranu – poručio je odvjetnik. Na sudu će se Varga, najavio je, braniti aktivno.

Po optužnici, Franjo Varga lažirao je SMS prepisku u “namjeri onemogućavanja i znatnog otežavanja dokazivanja” u sudskom postupku koji se u Osijeku vodio protiv Zdravka i Zorana Mamića, Milana Pernara i Damira Vrbanovića, okrivljenih za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. 

A kako bi otežao dokazivanje u postupku izručenja Ivice Todorića iz Velike Britanije, krivotvorio je, tereti se, prepisku između premijera Andreja Plenkovića i bivše ministrice Martine Dalić. Blaž Curić mu je, vjeruju tužitelji, nabavljao telefonske brojeve, pa tako i premijerov.

VIDEO Kronologija afere lažnih SMS-ova

Komentara 12

Avatar southman
southman
11:19 18.03.2019.

Skupa je šutnja !

Avatar Časnik2
Časnik2
11:16 18.03.2019.

....."sitne ribe", đe su šefovi????!! Živeli jarani!

Avatar raco
raco
14:13 18.03.2019.

zašto se oni uopće ono terete?? tko to više zna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije