Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toplinski udar

Oprez! Vrućine odnijele četiri života u nekoliko dana

vrucine
Nino Strmotić/Pixsell
Autori: , dg
14.06.2010.
u 18:50

na zadarskom području dvije osobe u dobi od 87 i 63 godine umrle su u petak, a jedna u dobi od 82 godine umrla je u nedjelju zbog komplikacija izazvanih velikim sparinama.

Vrućine su u posljednjih nekoliko dana na zadarskome području odnijele tri života. Dvije osobe u dobi od 87 i 63 godine umrle su u petak, a jedna u dobi od 82 godine umrla je u nedjelju zbog komplikacija izazvanih velikim sparinama, potvrdio nam je Vlatko Grković, voditelj zadarske hitne službe.

Nemamo informacija o tome jesu li osobe bile kronični bolesnici, no najviše problema zbog visokih temperatura imaju baš kronični bolesnici i starije osobe.

Smrt 80-godišnje bake prošloga tjedna u Slavoniji također se pripisuje vrućini.

I liječnici zagrebačke hitne pomoći imali su posla s ljudima, i to svih dobi koji su kolabirali i dehidrirali na ulici, u tramvaju, kaže ravnateljica Ustanove za hitnu medicinsku pomoć dr. Slobodanka Keleuva. Nije bilo, kaže, težih slučajeva, ali dobro je znati da su glavni simptomi toplotnog udara slabost, malaksalost, teška glavobolja, grčevi, ubrzan puls, gubitak svijesti. Takvu osobu treba maknuti iz okoliša, hladiti je oblozima i prevesti u bolnicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije