Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOMEN NA BRANITELJE

'Oni su spremno prihvatili žrtvu života za plemeniti cilj'

antun škvorčević
Ljiljana Marić
25.02.2013.
u 09:04

Hrvatska sloboda je preobraženo stanje koje zahvaljujemo njihovoj žrtvi. Oni su se na neki način pridružili onoj punoj slobodi koju nam je priskrbio Isus Krist svojom mukom i smrću a koju nazivamo uskrsnućem, spasenjem – poručio je biskup.

U pleterničkoj župnoj crkvi požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje za poginule branitelje u Domovinskom ratu s pleterničkog područja. Biskup je u pozdravnoj riječi kazao kako je ovo jaka korizmena postaja u Godini vjere na kojoj želimo utvrditi svoj odnos prema vrijednostima za koje su brojni mladi ljudi dali živote u nedavnome ratu te im izraziti poštovanje i zahvalnost, povjeravajući ih Božjem milosrđu.

U homiliji biskup je kazao da su hrvatski branitelji imajući pred sobom plemenit cilj, a to je slobodna domovina, spremno prihvatili žrtvu života, sami postigli dostojanstvo i veličinu zbog koje ih trebamo pamtiti i ujedno pridonijeli preobrazbi naše društvene stvarnosti.

- Hrvatska sloboda je preobraženo stanje koje zahvaljujemo njihovoj žrtvi. Oni su se na neki način pridružili onoj punoj slobodi koju nam je priskrbio Isus Krist svojom mukom i smrću a koju nazivamo uskrsnućem, spasenjem – poručio je biskup.

Dodao je kako su nam branitelji posvjedočili da hrvatska domovina nije tek zemljopisni pojam, nego vrijednosti koje njezini stanovnici ostvaruju, među kojima je prva sloboda za koju su oni položili živote. Biskup je pozvao vjernike da svojim zauzimanjem za evanđeoske vrijednosti u obiteljskom i javnom životu pomognu da Hrvatska uz Božju pomoć bude domovina ljudskog dostojanstva, predokus vječne domovine. Zaključio je da ćemo tim putom najbolje čuvati spomen na naše poginule branitelje.

Na kraju misnoga slavlja biskup je poželio da Bog daruje našim braniteljima puninu života a njihovim najbližima udijeli svoju utjehu.

>>Branitelji su uvijek na raspolaganju za pomoć drugima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije