Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TRI MJESECA

Smiljana Srnec puštena na slobodu zbog dugogodišnje ozljede? Odvjetnik: Radi se o neophodnom zahvatu

Varaždin: Suprug Smiljane Srnec odbio svjedočiti
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
1/6
12.09.2023.
u 15:32

Moja je stranka osuđena na temelju nedokazanih indicija i iskaza tendencioznih svjedoka i već dulje od dvije godine čeka odluku Ustavnog suda i ukidanje presude. Zbog neadekvatne istrage i dalje ne znamo tko je ubio Jasminu Dominić – kaže odvjetnik Krešimir Golubić.

Mogu potvrditi da je Županijski sud u Slavonskom Brodu na temelju preporuke specijalista neurokirurga i liječničkog mišljenja Uprave za zatvorski sustav prihvatio molbu moje stranke za prekid izdržavanja kazne zatvora radi kompliciranog i neophodnog medicinskog zahvata – kazao nam je odvjetnik Smiljane Srnec Krešimir Golubić.

Upitali smo ga u kojoj je fazi žalba na presudu kojom je 2021. osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo nakon 19 godina pronađeno u zamrzivaču u kući u Palovcu. Presudu Županijskog suda u Varaždinu potvrdio je 2021. Vrhovni sud.

– Moja je stranka osuđena na temelju nedokazanih indicija i iskaza tendencioznih svjedoka i već dulje od dvije godine čeka odluku Ustavnog suda i ukidanje presude. Zbog neadekvatne istrage i dalje ne znamo tko je ubio Jasminu Dominić – kaže Golubić.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o ozljedi koju Smiljana Srnec vuče već godinama, još od 1998. godine, kad je ozlijedila kralježnicu. Trebala je još 2018. ići na operaciju, no liječenje je prekinuto zbog uhićenja. Nakon što je uhićena, nije tražila prekid postupka jer je htjela da čim prije suđenje završi, pa da onda ode na liječenje. Radi se o bolesti kralježnice koju je dobila nakon poroda, a o tom je zdravstvenom problemu na suđenju govorio i njezin branitelj. Sad se odlučila za liječenje jer joj zbog godina prijeti invaliditet. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Snažna oluja pogodila Libiju, neki gradovi su potpuno uništeni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije