Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBRZANJE ENERGETSKE TRANZICIJE

Novi europski plan zbog Rusije: Solarni krovovi postaju zakonska obveza na javnim zgradama

19.05.2022.
u 06:31

Svježi novac u naftovode koji služe kao alternativni pravac za zemlje poput Mađarske i Slovačke: Komisija predviđa ulaganja između 1,5 i 2 milijarde eura u naftnu infrastrukturu u EU

Komentara 47

TZ
tomislav.zubovic
07:51 19.05.2022.

Mene su odbili u fondu kad sam se prijavljivao za solarnu elektranu, razlog odbijanja je bio manjak tražene dokumnetacije, radilo se o fotografiji postojećeg stanja, Bandićev uhljeb koji je i danas načelnik fonda dao si je za pravo odbiti moju prijavu iako sam u žalbi naknadno dostavio fotografiju postoječeg stanja krova, a sad će nesposobnjaković doći moliti za moju suglasnost da mi stave solare, čekam taj dan a mislim da će uskoro doći!

DL
Dvanaest__legija
07:55 19.05.2022.

I obavezno prditi u vrećice i to poslije iskoristiti za grijanje!

DU
Deleted user
06:42 19.05.2022.

I ništa o grijanju u velikim gradovima odnosno Zagreb je uglavnom mogao biti energ. neovisan da je iskorištena drvena sječka, koju u Švedskoj uzgajaju (brzorastuće vrste) i zatim "žanju" posebnim kombajnima za grijanje odnosno peletirano drvo se moglo iskorištavati ne samo za dobrobit grada nego i okoline, ima ogroman broj pustopoljina na kojima nitko nište ne uzgaja pa bi se to moglo time "oploditi". Ima i sjeverna RH potencijal u geotermalnim vodama i to je neiskorišteno, naravno. Jer se u prošlosti sva "pamet" skoncentrirala na to da se kupuje lož ulje ili zemni plin, i hajca se time sve u 16 - planeri stanogradnje s mnogo samodopadnosti oglašavali "plinsko etažno grijanje" po stanovima itd. itd. Evo im ga sad! Naposljetku, na Cipru praktično nema privatne kuće bez solarnih kolektora na krovu, a mi se toga tek sad dosjetili, kad naftno plinske medijske guru likove poput Dekanića ili Šterna istisnule terenske nevolje s nedobavljivim i preskupim plinom i naftom, inače oni veselo klikću da nafta /plin moraju biti skupi, da je skroz OK da je Diesel skuplji od benzina jer to sada tako itd. A oni koji bi imitirali skandinavski model, e do njih nikad mediji stigli nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?