Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osam mjeseci

Nova divlja gradnja nadmašila je broj legaliziranih objekata

\'Za Vladimiu Mayer 250506 VIR - Nastavak rusenja - apartmani njemackog drzavljanina nestaju u prasini\'
\'Dino StaninPIXSELL
10.03.2010.
u 19:35

"Prostorni plan Vira pokazao se neprimjenjivim pa legalizacija većine bespravno sagrađenih kuća nije moguća".

Unatoč najavama da će bespravna gradnja na Viru biti legalizirana čim se donese prostorni plan, u protekle tri godine, otkako Vir ima prostorni plan, taj se problem rješava jako sporo. Zbroje li se legalizirani bespravno sagrađeni objekti i izdane građevinske dozvole, kako doznajemo, riječ je o manje od 240 predmeta, što je manje od novih bespravnih gradnji na Viru.

Razlog tomu jest to što mnogi od ukupno 8000 bespravno sagrađenih objekata, iako prema prostornom planu ulaze u građevinsku zonu, ne ispunjavaju kriterije izgrađenosti ili udaljenosti od susjednih parcela. Općina Vir stoga je još prije osam mjeseci predložila izmjene plana. No, taj postupak nikako da se i dovrši, na što upozoravaju i iz resornog ministarstva.

– Prostorni plan Vira pokazao se neprimjenjivim, a legalizacija većine bespravno sagrađenih objekata nije moguća. Izmjene prostornog plana još nisu donesene, a nema ni naznaka kada će biti – ističu iz Ministarstva i pozivaju čelnike općine Vir da što prije riješe taj postupak. Načelnik Općine Vir Kapović tvrdi da će izmjene prostornog plana biti prihvaćene do ljeta.

Komentara 11

ST
sttipe
23:18 10.03.2010.

ti u kastelima nebi prizivija ni dana..u kastelima je odnos onih s papirima prema onima bez papira 1:4,za one bez papira..s tim da onih cetvrtinu s papirima,opet cetvrtina ima papire,dok je tri cetvrtine,starije od 67 godine pa su papire dobili automatski..u kastelima nikad nije postoja nikakav plan,kao temelj za nekome zabranit ili dozvoliti gradnju..kad bi dosa u gradsko poglavarstvo(prije u opcinu),rekli bi ti,gradi,kad prodje plan,legalizirat ces..plan ce proc za koju godinu,u optimisticnoj varijanti koja je u opticaju od 1967..u pesimisticnoj,nikad ga nece ni bit,ka sta ga nikad nije ni bilo..vecina ljudi je kaznu za gradnju na crno platila,tamo 70 i neke, I KAZNJENA JE VEC JEDAN PUT ZA PRIJESTUP..bi li takav stav ima kao gradonacelnik kastela u slucaju da nemas nekretnina van kastela,za priselit se?

NJ
njofra75
07:10 11.03.2010.

To je ko onaj vic kad mujo i haso hodaju i jedu govna i jedan drugome placaju za to, tak je i kod nas, jedni grade, drugi ruse, nema veze, glavno da se kapital okrece!

SC
ScarrFace
22:16 10.03.2010.

Što se mene tiče, nema dileme. Rušiti sve što nije u prostornom planu i, što je najvažnije,sve objekte bez valjanih građevinskih dozvola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije