Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jamaatu Berlin

Njemačka policija s 850 djelatnika razbila islamističku organizaciju i zabranila joj rad

Pixabay Ilustracija
25.02.2021.
u 16:59

Prema objašnjenju berlinskog senata za unutarnje poslove, organizacija Jamaatu je djelovala protiv ustavnog poretka SR Njemačke i protiv mira među narodima

Grad Berlin je u četvrtak zabranio rad islamističke skupine Jamaatu Berlin nakon čega su izvršeni pretresi u prostorijama ove organizacije na područjima saveznih pokrajina Berlin i Brandenburg.

„Današnjom odlukom organizaciji Jamaatu Berlin, koja se nekad zvala Tauhid Berlin, zabranjena je svaka aktivnost", priopćio je berlinski senat za unutarnje poslove.

Istodobno je zaplijenjena imovina zabranjene organizacije a racija, u kojoj je sudjelovalo preko 850 policajaca, poslužila je između ostalog i za osiguranje dokaznog materijala.

Prema objašnjenju berlinskog senata za unutarnje poslove, organizacija Jamaatu je djelovala protiv ustavnog poretka SR Njemačke i protiv mira među narodima.

"Organizacija je podržavala oružani džihad i atentate uperene protiv civila te je propagirala kult mučenika što je povećavalo spremnost na samoubilačke napade među sljedbenicima", stoji u priopćenju.

Jamaatu je isto tako aktivno pomagala aktivnosti tzv. Islamske države te se u više navrata zalagala za ubijanje Židova.

"Jamaatu Berlin je jedna vrlo mlada i vrlo radikalna džihadistička organizacija", priopćio je berlinski senator za unutarnje poslove Andreas Geisel. On je dodao kako je zabrana "jasan signal" i ostalim vjerskim fanaticima.

Uzor danas zabranjenoj organizaciji je bila, još 2017. zabranjena skupina Fussilet 33 u kojoj je djelovao i Anis Amri, atentator na božićni sajam u Berlinu 2016.

Komentara 4

DU
Deleted user
17:35 25.02.2021.

Njemačka je pogriješila dopustivši ulazak migranata iz Islamskih zemalja.Ali nema straha to će se riješiti na razini EU tako da će vjerojatno svi ti ekstremisti završiti u Hrvatskoj.Taj scenarij je vrlo vjerojatan jer primječujemo da naš premjer ima najveći ugledd i uvijek je spreman na suradnju s članicama EU.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
08:14 26.02.2021.

Sad kad su im pokupili knjige i zatvorili klubovi , sta ce jadni islamisti , morat ce se ubijat od dosade

DU
Deleted user
20:52 25.02.2021.

Jel to Bundestag ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije