Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žarište je regija Moselle

Nova ograničenja na zajedničkoj granici Francuske i Njemačke zbog novih sojeva

Francuska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
25.02.2021.
u 10:04

Mogle bi se pojačati zajedničke patrole francuske i njemačke policije, rekli su ministri i dodali da Francuska ubrzava program cijepljenja u toj regiji i povećava broj testiranja

Francuska je najavila nova ograničenja za područje kod zajedničke granice s Njemačkom kako bi se obuzdalo širenje novih sojeva koronavirusa u francuskom Moselleu.  Prekogranični radnici, koji su dosad bili izuzeti iz mjera, morat će pokazati negativni PCR test ako putuju iz nekih drugih razloga osim posla, priopćili su francuski ministar europskih poslova i ministar zdravstva. 

Pojačat će se rad od kuće u tom području, naveli su ministri nakon što su Francuska i Njemačka ovaj tjedan objavile da traže načine da spriječe zatvaranje zajedničke granice.  Mogle bi se pojačati zajedničke patrole francuske i njemačke policije, rekli su ministri i dodali da Francuska ubrzava program cijepljenja u toj regiji i povećava broj testiranja. 

Francuska se opire novom nacionalnom zatvaranju zbog novih sojeva koronavirusa, ali je počela uvoditi stroža lokalna ograničenja, uključujući područje Dunkerquea na sjeveru zemlje zbog porasta novih zaraza.  Područje oko tog grada privremeno će biti zatvoreno vikendom. 

Istočna regija Moselle, na granici s Njemačkom i Luksemburgom, bilježi porast zaraza južnoafričkim sojem koronavirusa. Regionalne vlasti pozivaju na lokalno zatvaranje. Francuski predsjednik Emmanuel Macron, gorljivi proeuropljanin, zalaže se da unutarnje granice između članica EU-a ostanu otvorene u pandemiji i sukobio se s Njemačkom prošle godine kad je naglo zatvorila granicu u prvom valu koronavirusa. 

Komentara 1

DU
Deleted user
16:56 25.02.2021.

Pandemija ne postoji pa ni žarišta nego nešto drugo stvaranje regionalnih valuta. Jasno da Berlinski odbor Covid već predviđa krah svjetske burze koji dolazi i koji financijska oligarhija Foruma u Davosu namjerava iskoristiti za uspostavljanje europske digitalne valute u očekivanju očekivanju da će svjetska valuta stvoriti socijalni kredit u kineskom stilu o kojem će postati ovisna srednja klasa svih naroda uništenih zatvaranjem njihovih tvrtki, male i srednje industrije i tvrtki, kulturne i turističke industrije, sportskih objekata itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije