Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klimatski sporazum

Nitko ne zna vraća li se SAD u sporazum

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
17.09.2017.
u 22:00

Povjerenik Europske komisije za klimu kazao je da su američki dužnosnici na skupu u Montrealu kazali da će SAD ostati u Sporazumu

Bijela kuće demantirala je jučer glasine o tome kako se Sjedinjene Države ipak neće povući iz Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama. U priopćenju stoji da administracija Donalda Trumpa mišljenje nije promijenila zato što postojeći uvjeti ne odgovaraju SAD-u. Do promjene mišljenja može doći samo ako se dogovore bitno povoljniji uvjeti.

Glasina o ostanku Washingtona u sporazumu krenula je iz Montreala gdje se održava pripremni skup za UN-ov Summit o klimi koji je zakazan za studeni, a izvor tih glasina je povjerenik za klimu Europske komisije Miguel Arias Cañete. On je kazao da su američki dužnosnici koji su bili na tom sastanku kazali kako se SAD ipak ne kani povući iz klimatskog sporazuma, nudeći svoj ponovni angažman u tom sporazumu uz neke preinake uvjeta. Cañete je također dodao da će se na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a već početkom ovoga tjedna održati razgovori s američkom stranom kako bi se precizno utvrdilo koje je pravo stajalište SAD-a u vezi Pariškog sporazuma. – Čuli smo poruku koja je drukčija od Trumpove, pa moramo utvrditi što je istina – kazao je on.     

Komentara 3

DU
Deleted user
00:07 18.09.2017.

Povjerenik Europske komisije za klimu kazao je da su američki dužnosnici na skupu u Montrealu kazali da će SAD ostati u Sporazumu To je ona Amerika koja svoju vlastitu zemlju zagađuje dok vadi iz škriljavca naftu. Ta metoda uključuje pumpanje tone kemikalija u zemlju da bi se kamen raspao uopće ne brinu da će tako zagaditi vodu pitak vodu bitna im je samo nafta.

DU
Deleted user
06:20 19.09.2017.

sta ste samo napali na taj sporazum,to traje vec par godina I nitko of tih drzava nije nista konkretno ucinio niti cak smanjio zagadjenje tek poslije trumpovog odustajanja se je nesto pokrenulo, do sad su bile puste price I nista napredka a sto bi se drugo I moglo ocekivati of "nonbinding treaty" trump je u pravu cemu sastanci I dogovori kad se oni na kraju nemoraju ispunjavati niti postoji neki mehanizam ili zakon o ispunjavanju tih dogovora I do sad ih nitko I nije ispunjavao samo sastanci I price, jako poznato

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije