Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica protiv Tunjića

Navijače nakon obračuna zvao šef osiguranja Dinama

pucnjava,bbb
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
11.05.2015.
u 23:00

Marko Tunjić i istomišljenici u krvavi napad na "antimamićevce" uputili su se službenim automobilom Fan Cluba...

– Bilo je neke pucnjave jučer, pazi na sebe, pazi na Fan Club – pisalo je u SMS-poruci koju je šef osiguranja maksimirskog stadiona Krešimir Antolić poslao predsjedniku BBB Fan Cluba Marku Domazetu.

Četiri pokušaja ubojstva

Bilo je to jutro nakon što je Marko Tunjić (28) zapucao na članove suprotstavljene navijačke frakcije Udruge navijača Dinama s ciljem da se osveti za prijašnje sukobe i napade na svoje prijatelje iz BBB Fan Cluba. U krvavi pohod otišao je s nepoznatim brojem istomišljenika u dva automobila, od kojih je jedan službeno vozilo njegove frakcije. U mraku zagrebačke Dubrave krajem listopada prošle godine, u 1.25 sati, repetirao je pištolj i, kako ga se optužnicom tereti, ispalio nekoliko hitaca prema šestorici članova Udruge navijača Dinama.

Teško je ranio njih dvojicu – F. Š. (23) pogodio je u bedrenu arteriju, a u M. T. (38) ispalio je dva hica u trbuh i nogu. Optužnicom ga se tereti i za još dva pokušaja teškog ubojstva M. Č. i M. N. na koje je zapucao, ali ih nije uspio pogoditi. Članovi Udruge navijača Dinama, javnosti poznatiji kao "antimamićevci", uspjeli su nakon toga upaliti kombi i pobjeći od napadača. Iste noći pobjegao je i Tunjić, koji se od policije skrivao puna dva tjedna, nakon čega se predao. Otad je u istražnom zatvoru i za svoja nedjela brani se šutnjom.

Rat zaraćenih frakcija Dinamovih navijača traje već godinama zbog neslaganja vezanih za politiku vođenja GNK Dinamo. S jedne su strane navijači koji podržavaju Zdravka Mamića, a s druge je pak strane Udruga navijača Dinama koja želi Mamićevu ostavku. U tom prepucavanju često se znaju i potući gdje god stignu. Mjesta obračuna tako su im nerijetko i škole, parkovi, kafići...

Jedan takav obračun prethodio je i pucačini u Dubravi. Naime, večer prije napada nekolicina "antimamićevaca" naoružanih teleskopskim palicama upala je u restoran u središtu Zagreba.

– Krešimir Antolić nazvao me oko 23.30 sati i rekao mi da ga je kontaktirao M. V. i priopćio mu da se ispred restorana u Teslinoj ulici nalazi veća skupina maskiranih muškaraca naoružanih palicama koji prijete da će ući u restoran – kazao je istražiteljima N. T. H., član BBB Fan Cluba. Budući da su prebili dvojicu zaposlenika, pripadnike iste skupine, Tunjiću je prekipjelo te se odlučio obračunati za taj, ali i prethodne napade. Kako se vijest o napadu na "mamićevce" tako brzo proširila među krugovima Dinamovih dužnosnika, bivši policajac Krešimir Antolić tek kratko odgovara:

– Ne bih to komentirao.

Velikodušne donacije

Obrazlaže to tvrdnjom da se ne sjeća je li koga zvao te kako mu je u opisu posla komunicirati s različitim navijačkim skupinama. Da su one i te kako aktivne, svjedoče i njihova financijska izvješća. Iako postoji tek nešto više od godine dana, BBB Fan Club dobio je 960.000 kuna donacija od trgovačkih društava i ostalih pravnih osoba, piše u financijskom izvješću Registra neprofitnih organizacija. Tko ih je to velikodušno podržao, nisu nam željeli otkriti.

– Hvala vam na brizi o našim donacijama, ali mi takve podatke dajemo samo Poreznoj upravi – kazao je Blaž Međugorac, tajnik BBB Fan Cluba i poklopio slušalicu. Upravo je od tog novca Club kupio Međugorčev bivši automobil za 69.800 kuna. On ga je nastavio i dalje koristiti, a njime su se poslužili i Tunjić te nepoznata družina u svojem razračunavanju, piše u optužnici. Od te donacije Club je isplaćivao plaće svojim zaposlenicima, plaćali su naknade i podmirivali svoje materijalne troškove. U isto vrijeme u 2014. Torcida, klub navijača Hajduka koji postoji 65 godina, dobila je 11 puta manje novca, odnosno 86.920 kuna.

>>Tunjić je navijaču pucao u glavu pa je nastavio rešetati njegove prijatelje

>>Prijavio se napadač koji je izrešetao kombi BBB-ovaca

Komentara 28

FI
Fisherman
23:41 11.05.2015.

Halo...pa ko dozvoli da tekst sa toliko neistina,nepoznavanja materije,optuzbi izade na portalu.Ovo je jedan od jadnijih clanaka koje sam procitao u zivotu. Koga uopce zaboli koliko je novaca dobila Torcida i od koga.Pa Dinamo podrzavaju ljudi,navijaci koji imaju i daju,, a ne smisljaju kako se obogatiti ko neki koji to pokusavaju Hajduckim pivom,mlijekom,jogurtom. Nezelim vrijedati novinarku koja je potpisala tekst jer to zaista nema smisla,posto ona dobro zna za ciji racun pise i sto mi posteni i iskreni navijaci Dinama mislimo o njoj.

GM
Gusta magla
23:51 11.05.2015.

Cudim se kako nitko nepise,a koliko vidim nikome se ni ne sudi zbog toga sto je njih 60 doslo i pretuklo 2 pripadnika tog Fan kluba u restoranu. Nitko nepise i da su u zadnjih 2 mjeseca 2 puta tii vođe takozvanih antimamicevaca dolazili u povelikom broju(dvadesetak) sa palicama,nozevima,lancima pred prostorje Fan kluba ispod sjeverne tribine i oba puta bili premlaceni od 5-6 pripadnika te skupine.Da nije tragicno bilo bi smijesno.I zato se pitam zasto bi Tunjic isao pucati po njima kad ih iovako redovito servisiraju.Cujem da je Hrnjak zvan Sino sad ko novi - ima nove zube i jos neke djelove,a ni Grujo nezaostaje puno za njim.... i on trazi zube i bonus: novo oko.

IV
Ivanhop
01:01 12.05.2015.

Opet ovaj Epicomed srbenda zagađuje forum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije