Naslovnica Vijesti Svijet

NATO poziva Rusiju da uništi novi raketni sustav

Diplomati kažu da će ministri obrane razmotriti da nad Europom leti više američkih borbenih zrakoplova sposobnih za nošenje nuklearnih bojnih glava, da bude više vojne obuke te da se premjeste američke pomorske rakete
25. lipnja 2019. u 15:58 32 komentara 1511 prikaza
Jens Stoltenberg
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL

NATO je pozvao Rusiju u utorak da uništi novi raketni sustav prije krajnjeg roka u kolovozu i sačuva sporazum po kojemu su nuklearne bojne glave smještene na kopnu izvan Europe ili će se suočiti s odlučnijim odgovorom Saveza u regiji.

Vijeće Europe NAKON 5 GODINA Vijeće Europe vratilo Rusiji pravo glasa

Ministri obrane NATO-a razgovarat će o svojim novim koracima zadrži li Moskva raketni sustav koji bi, kako kaže SAD, omogućavao kratkoročne nuklearne napade na Europu i prekršio sporazum o nuklearnom oružju srednjeg dometa (INF) iz 1987.

"Pozivamo Rusiju da postupa odgovorno, no ne vidimo znakove da to Rusija kani", rekao je glavni tajnik Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare. "Morat ćemo odgovoriti", rekao je Stoltenberg.

Nije ulazio u detalje.  No diplomati kažu da će ministri obrane razmotriti da nad Europom leti više američkih borbenih zrakoplova  sposobnih za nošenje  nuklearnih bojnih glava, da bude više vojne obuke te da se premjeste američke pomorske rakete.

Vladimir Putin RUSKI PREDSJEDNIK Putin naredio privremeni prekid putničkih letova iz Rusije u Gruziju nakon prosvjeda

SAD i njegovi NATO saveznici žele da Rusija uništi sustav krstarećih raketa 9M729/29/SSC-8 sposobnih za nošenje nuklearnog oružja, što je Moskva dosad odbijala učiniti.

Rusija opovrgava da krši sporazum INF, optužujući Washington da traži utrku u naoružanju.

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • @ploto@:

  Evo i ja sam jučer zaprijetio Mirku Cro Cop-u da ne šeta mojom ulicom.Ne dao mu Bog da ga ja vidim jer ako se to dogodi,jao si ga njemu.Ako ga vidim ima da se napravim da ga ne vidim i ne poznam.

 • aerosol:

  Nikakvo cudo sto iranci za amere kazú da su mentalno bolesni tipovi.

 • Avatar GRDASIC
  GRDASIC:

  Što se tiče NATO instalacije mišljenja sam da je to nepotrebna instalacija jer ne vodi nimalo računa o sigurnosti Europskog prostora a ponajmanje o državama članicama koje su također ugrožene od susjednih država članica. NATO je kreacija koja služi samo ... prikaži još! INTERESIMA SAD i ništa više. Rusija nema potrebu surađivati s tim SAVEZOM. NATO savez objedinjuje države koje će dati "topovsko meso" koje će se boriti na bojnim poljima u EUROPI gdje će se sučeliti RUSKE I AMERIČKE TRUPE I NATO... U Rusiji i SAD krckati će kikiriki i žvake gledajući na TV kako se Europa pali i uništava.