Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACIONALNI STRUČNI SKUP

Nastavnici dobili uputu za skup: 'Do srijede naučite pljeskati'

Foto: Screenshot
25.04.2019.
u 21:25

Glasovac je u komentarima napisala kako je nekim nastavnicima prekipjelo zbog uputa da uvježbaju himnu i koreografiju te da su napuštali Cibonu.

SDP-ova Sabina Glasovac na Twitteru je objavila dio dokumenta u kojem su, kako piše, sudionici Nacionalnog stručnog skupa u Ciboni dobili naputak da uvježbaju koreografiju i pljeskanje.

- Računajte da drugu frazu znate započeti i lijevom i desnom rukom, to je ona gdje pljeskam u prazno (odabir ruke ovisit će o mjestu gdje ste smješteni, pljesne se kolega s lijeve/desne strane) - stoji u dokumentu.

Glasovac je u komentarima napisala kako je nekim nastavnicima prekipjelo zbog uputa da uvježbaju himnu i koreografiju te da su napuštali Cibonu.

- Pozvano ih je 2.500, prijavilo dolazak 1.200, pojavilo se 600 te su neki revoltirano napuštali skup - napisala je Glasovac.

U komentarima je objavljen i video na kojem se vidjelo kako to izgleda.

- Metoda igrifikacije jedan je od elemenata poučavanja stoga je na Nacionalnom stručnom skupu pokazano kako se ritam i riječi mogu iskoristiti kao podrška poučavanju. Za primjer su uzeti lagani, šaljivi stihovi koji su prepoznatljivi kolegicama i kolegama iz eksperimentalnih škola - kazao je savjetnik ministrice za odnose s javnošću Maro Alavanja za 24 sata.

Tvrdi da nitko iz ministarstva nije dao upute nastavnicima već da je mentorska grupa kreirala igru.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
21:56 25.04.2019.

A kaj se sabina ljuti, nekad su djeca morala na ulice gradova po nekoliko sati čekati druga tita i pljeskati koloni..... sada ministarka divjak prakticira slično....

ST
stefj
22:30 25.04.2019.

Pa ne znam što je tu loše. Ako je to za učenike prvih nekoliko razreda škole, pristup kroz igru je kud i kamo bolji nego tjerati klince da bubaju besmislene datume i tko zna što drugo napamet... Malo mašte učiteljima ne bi škodilo, no ti uhljebi se ne daju, ovo im je očito ispod časti... A što reći o učiteljima, ima manji dio njih koji se stvarno trude, no dovoljan je jedan psihopata koji onda uništi djeci život. A svaka škola ima najmanje jednog ili dva takva i protiv njih se ništa ne može. Pristup većine učitelja je i dalje staromodan iz prošlog sustava, gdje se zapravo kažnjava svaka inovativnost, svako isticanje, drugi pristup i sl... Osim toga danas ima 100.000 učenika manje nego prije desetak godina, a preko 10.000 učitelja više i nikada lošije školstvo. ..

HE
Herceg1212
07:37 26.04.2019.

Smijurija od reforme skolstva. Ministrica zaglupljivala i ucila nastavnike kako joj treba pljeskati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije