Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proslava u kninu

Napokon se dogovorili, Krstičević će govoriti na obljetnici Oluje

damir krstičević
Tino Jurić/Pixsell
29.07.2013.
u 09:12

Prvi put u 18 godina prigodnim govorom javnosti će se obratiti i predstavnik braniteljske populacije

Za razliku od proteklih godina, kada se činilo da obilježavanje obljetnice operacije Oluja služi samo za fotografiranje političke elite, 5. kolovoz 2013. trebao bi potpuno proteći u znaku onih najzaslužnijih: hrvatskih branitelja. Može se to zaključiti iz protokola Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane prema kojem će se na središnjoj proslavi u Kninu, prvi put u 18 godina, prigodnim govorom javnosti obratiti i predstavnik braniteljske populacije. Bit će to umirovljeni general Damir Krstičević, jedan od najistaknutijih zapovjednika u operaciji Oluja.

Također, poznato je kome će pripasti čast podizanja zastave: bit će to Ante Došen, pripadnik 9. gardijske brigade \"Vukovi\", čiji je doprinos – i te postrojbe i pukovnika osobno – u toj operaciji bio golem. A na zadnjem platou kninske tvrđave, koji može primiti tristotinjak gostiju, uz cijeli politički vrh, bit će dosad najviše branitelja, njih više od stotinu.

Još do prije nekoliko dana, međutim, malo je nedostajalo da u defileu ratnih zastava ondje ne budu i zastave gardijskih brigada i Specijalne policije, udarnih snaga koje su operaciju Oluja i iznijele.

– Tijekom svih koordinacijskih sastanaka ni u jednom trenutku nije bilo upitno hoće li se nazočnima obratiti predstavnik hrvatskih branitelja – kaže ministar Predrag Matić, no ispostavilo se da prijedlog udruga, prema kojem bi se javnosti trebao obratiti Ilija Vučemilović, predsjednik Udruge veterana gardijskih postrojbi, poznat po svojim govorima bez dlake na jeziku, nije bio po volji, kako neslužbeno doznajemo, MORH-u.

Potencijalni skandal riješen je kompromisnim riješenjem, izborom neupitnog Krstičevića, koji je ponudu prihvatio nakon molbe ministra Ante Kotromanovića.

– Od prvog sastanka tražimo da se čuje glas branitelja. Važno je da je naša inicijativa podržana, a izbor generala Krstičevića apsolutno podržavamo – rekao je 
Ilija Vučemilović.

>>Pročitajte kako su šestorica Puma 5. kolovoza 1995. pisala povijest

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije