Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka jamčevina

Najbogatiji Srbin pušten iz pritvora, uplatio 12 milijuna eura

miroslav miskovic
Reuters/PIXSELL
23.07.2013.
u 14:05

Mišković je uhićen zbog optužbi da je zajedno s još desetero okrivljenih raznim poslovnim makinacijama oštetio cestarska poduzeća u Srbiji za 16,95 milijardi dinara, a proračun Srbije za 472 milijuna dinara.

Poslije 224 dana provedena u pritvoru Miroslav Mišković, jedan od najbogatijih Srba, pušten je danas iz pritvora.

Nitko od novinara, koji su od jutros stajali ispred Okružnog zatvora u Beogradu, nije vidio pa tako ni snimio njegov izlazak. Prije nego što je Mišković pušten na slobodu, njegova kompanija Delta holding uplatila je 12 milijuna eura jamstva, što je najveći iznos jamčevine ikada uplaćen u Srbiji.

U međuvremenu je Mišković dao i izjavu u sudu da se neće kriti i da neće bez odobrenja napuštati boravište. Oduzeta mu je putovnica, a ima i obvezu da se svakoga prvog u mjesecu javlja u policiju. Mišković je uhićen 12. prosinca 2012. godine zbog optužbi da je zajedno sa sinom Markom Miškovićem, Milom Đuraškovićem i još osmero okrivljenih raznim poslovnim makinacijama oštetio cestarska poduzeća u Srbiji za 16,95 milijardi dinara, a proračun Srbije za 472 milijuna dinara.

Na teret mu se stavlja i kazneno djelo zlouporabe položaja odgovorne osobe i porezna utaja, a za oba djela je zapriječena kazna do deset godina zatvora. Marko Mišković je u kućnom pritvoru dok se svi ostali, osim Miroslava Miškovića i Mila Đuraškovića, brane sa slobode.

Mišković je tijekom godina postao jedan od najbogatijih Srba. Između ostaloga bavio se građevinom, prodajom i preprodajom, a u vlasništvu je imao i lanac Delta trgovina koje je prodao. Njegove su tvrtke imale licence za prodaju svega i svačega u Srbiji, a njegovi mutni poslovi povezivali su se i s brojnim ministrima i vladama Srbije tako da sada i mnogi političari sa strepnjom očekuju da saznaju što je Mišković u proteklih sedam mjeseci ispričao u pritvoru.

>>Srpski tajkun uplatio najveću jamčevinu ikada određenu u Srbiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije