Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Blagdani nam stižu

Nadbiskup Puljić: Neka mir Božji zavlada u našim srcima i savjestima

Zadarski nadbiskup i predsjednik HBK Želimir Puljić čestit Božić zaželio je i svim kršćanima koji će ga po julijanskom kalendaru slaviti za 13 dana
25. prosinca 2018. u 17:26 3 komentara 112 prikaza
Želimir Puljić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je svečano misno slavlje na Božić u katedrali sv. Stošije u Zadru i zaželio da mir Božji, koji nam je novorođeni Isus donio i darovao, zavlada u našim srcima i savjestima.

Misno slavlje u zagrebačkoj katedrali andrej plenković 'Svaka nova godina je novi veliki izazov, a na nama je da budemo na razini'

„Božić je dan kada smo spašeni i otkupljeni, kada se Bog smilovao nama, a mi postali njegova pomilovana djeca. Bog je osobno radi ljudi i našega spasenja sišao s neba, ušao u naše obitelji i u našu osobnu povijest. Zbog toga su mu dali ime Emanuel, Bog s nama,“ rekao je mons. Puljić, istaknuvši da je Bog u čudesnom rođenju sakrio svoje božanstvo i pojavio se u obličju čovjeka.

U Isusu su se, istaknuo je, zauvijek uživo susreli Bog i čovjek, nebo i zemlja.

„Isus se rodio, ali se i nastavlja rađati i želi susresti svakoga čovjeka. Taj povijesni i otajstveni događaj govori rječnikom koji je nama shvatljiv. Bog Otac poslao je svoga Sina da nas spasi i otkupi. Oba navještena čitanja vode nas na početke toga događaja. Pisac Poslanice Hebrejima kaže ‘Mnogo puta i na mnogo načina, Bog je govorio ocima po prorocima. A sada nam progovori po svome Sinu’“, rekao je nadbiskup.

Posvađane vojvotkinje Pomirenje ili gluma za kamere: Dobro raspoložene Kate i Meghan zajedno

U radosti ovoga velikoga blagdana, zaželio je čestit Božić svima: od najmlađih i zdravih do najstarijih i bolesnih, od svećenika i Bogu posvećenih osoba do predstavnika građanske vlasti, kulturnih i javnih djelatnika, članova vojske i policije, obrtnika, ratara i pomoraca.

Želimir Puljić
1 / 10
Zagreb: Blagdansko druženje uz bakalar

Zadarski nadbiskup i predsjednik HBK Želimir Puljić čestit Božić zaželio je i svim kršćanima koji će ga po julijanskom kalendaru slaviti za 13 dana.

"Neka svjetlo Betlehemske noći bude pomoć i svim djelatnicima obavijesnih sredstava, učiteljima i odgojiteljima mladih naraštaja, liječnicima i bolničkom osoblju, braniteljima i ucviljenim obiteljima i svim aktivnim laicima koji se zdušno zauzimaju za slavu Božju i slavu njegove Crkve“, rekao je nadbiskup Puljić.

Poželio je i da mir Božji zavlada u našim srcima i savjestima.

„Čestit Božić i blagoslovljenu Novu godinu, koja neka bude ispunjena mirom, radošću, ljubavlju i razumijevanjem, međusobnom tolerancijom, prosperitetom i blagostanjem. Jer Dijete nam se rodilo, Bog čija su vremena i vjekovi nam je darovan! Neka mir Božji koji nam je novorođeni Isus donio i darovao, zavlada u našim srcima i savjestima", poručio je nadbiskup Puljić.

Papa Franjo Urbi et orbi Papa Franjo: Različitosti su bogatstvo, a ne opasnost

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić je na kraju svečanog misnog slavlja na Božić u utorak 25. prosinca u katedrali sv. Stošije u Zadru, na kraju kojega je vjernicima koji su se ispovjedili, pričestili i izmolili na nakane Svetoga Oca udijelio papinski blagoslov s potpunim oprostom.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
  • Sobrudolf:

    Hajde dobro, znam da je Bozic, ali pobogu vise, ovo je vec cetvrti clanak danas o ovim kaptolskim prodavacima magle i bajki! Dajte sjasite vise s njima, imate Glas Koncila pa tamo saljite ovakve vijesti!

  • mladenov:

    duše prodane srca nemaju