Naslovnica Vijesti Izbori 2015.

Most i Hrvatska raste dogovorili: Petrov mandatar za premijera, Milanović predsjednik Sabora!

Šef SDP-a Zoran Milanović u prolazu je tek novinarima rekao da pričekamo do sutra, a nije želio ni komentirati najnoviji obrat, odnosno MOST-ov poziv HDZ-u da su im vrata otvorena do sutra u 16 sati.
20. prosinca 2015. u 18:58 598 komentara 74307 prikaza
Petrov Milanović
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Pogledajte galeriju 1/25

Lider Mosta Božo Petrov rekao je nakon sastanka sa Zoranom Milanovićem i predstavnicima koalicije Hrvatska raste kako su se Mostovi saborski zastupnici i članovi Nacionalnog vijeća na zajedničkom sastanku usuglasili oko toga tko će biti kandidat za premijera, ali da s time još ne žele izaći u javnost.

- Na sastanku smo donijelo odluku da zbog prava jednakosti, kao što smo dali dodatno vrijeme koaliciji Hrvatska raste, nakon njihovog odgovora od Glavnog odbora SDP-a, isto tako smo sada dali dodatni rok od 24 sata zbog istog razloga i Domoljubnoj koaliciji jer se nadamo da će prihvatiti poziv - rekao je Božo Petrov.

Nakon što su iz središnjice MOST-a izašli čelnici koalicije Hrvatska raste nisu željeli davati nikakve izjave. Šef SDP-a Zoran Milanović u prolazu je tek novinarima rekao da pričekamo do sutra, a nije želio ni komentirati najnoviji obrat, odnosno MOST-ov poziv HDZ-u da su im vrata otvorena do sutra u 16 sati. Neslužbeno doznajemo da su Most i koalicija Hrvatska raste dogovorili da mandatar za premijera bude Božo Petrov, a Zoran Milanović predsjednik Sabora.

Milanović Petrov | Autor : Grgur Žučko/pixsell Foto: Grgur Žučko/pixsell

Nacionalno vijeće Mosta donijelo je danas jednoglasnu odluku kojom je poništilo jučerašnju, barem se to tako činilo, odluku da dalje u pregovorima oko sastavljanja vlade idu samo s SDP-ovom koalicijom, odnosno kako je njihov lider Božo Petrov jučer rekao da je što se njih tiče, razgovor s Domoljubnom kolaicijom završen.

Dakle, današnja jednoglasna odluka Nacionalnog vijeća glasi: Ostavljamo vrata za sudjelovanje u tripartitnoj vladi otvorenima i dalje Domoljubnoj koaliciji.

Novinare je o tom zaista neočekivanom obratu izvijestio izabrani zastupnik i član Nacionalnog vijeća mosta Miro Bulj.

Da drama bude još i veća, samo dvije minute nakon što je Bulj novinarima priopćio taj novi obrat u poslijeizbornoj hrvatskoj drami na pregovore u Most došli su šefovi koalicije Hrvatske raste predvođeni Zoranom Milanovićem, a koji su danas očekivali kako će na tom sastanku razgovarati o tome tko će biti mandatar i kada će i kako konstituirati Hrvatski sabor.

Predstavnici koalicije Hrvatska raste sasvim sigurno nisu očekivali da će ih lider Mosta Božo Petrov dočekati s ovom porukom.

Prije sastanka Nacionalnog vijeća: Danas bi se trebalo znati hoće li Petrov biti mandatar

U središnjici stranke Most u Smičiklasovoj ulici oko 11 sati su se okupili članovi Nacionalnog vijeća da bi, kako nam je bio rekao član Ivan Lovrinović, raspravili novonastalu situciju misleći na nastavak dogovaranja koalicijske vlade Mosta i SDP-ove koalicije.

Lovrinović je rekao da bi se danas trebalo znati hoće li Božo Petrov, lider Mosta, biti i mandatar.

Milanović Petrov | Autor : Grgur Žučko/pixsell Foto: Grgur Žučko/pixsell

Druga članica vijeća Ljubica Ambrušec je na naše pitanje da li bi Petrov trebao prihvatiti ponuđeno mjesto premijera (koje mu je javno ponudio SDP) odgovorila: Ja bih osobno željela da to Božo Petrov prihvati. Božo Petrov prije sastanka nije davao izjave tako da nismo saznali da li će prihvatiti mjesto premijera.

Što je s dogovorom od sinoć?

Podsjetimo, čelnik Mosta Božo Petrov rekao je sinoć da su vrata za Domoljubnu koaliciju sada zatvorena jer su već ranije rekli da onaj tko ne ne potpiše ovaj sporazum izlazi iz igre. Šef SDP-a Zoran Milanović rekao je da vjeruje da će se dogovoriti do utorka o imenu mandatara te da je on već ranije predložio da to bude Božo Petrov.

-Ja sigurno više neću biti premijer- rekao je Milanović te dodao da će obnašati neku visoku dužnost o kojoj se tek trebaju dogovoriti.

>> Petrov: Vrata za Domoljubnu koaliciju su zatvorena. Milanović: Ja sigurno neću biti premijer

>> Mostov zastupnik prije sinoćnjeg sastanka: 'Pazite da se ne okliznete'

Trebaju li nam novi izbori?

 • Da 21,88%
 • Ne 53,19%
 • Ne znam 24,94%
Priče Croatina modnog proljeća
PROMO
Ovaj brend kralj je svilenih šalova

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  Tko kaže da nisu svi poltičari isti? Opet su jadni birači iskorišteni i prevareni,što je sa obećanjem da nećete u koalicije sa ni jednom strankom ? To ste potpisali kod javnog bilježnika. Što je sa Božinim obećanjem kojeg je dao ... prikaži još! prije 3 dana ,ako ne bude tročlane konsezuz vlade idemo na nove izbore?

 • Avatar kamen_i_sol
  kamen_i_sol:

  Sve pršti od poštenja i iskrenosti...

 • buljanzeljko453:

  Bozo je pokazo ko je? , jad I bijeda. .nemate nikakvu perspektivu. .bravo za HDZ vi ste pobjednici!