Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obećana zemlja

Mladi Šibenčanin napisao vodič za preživljavanje Hrvata u Irskoj

iseljavanje
Tomislav Miletić/PIXSELL
19.01.2019.
u 12:11

Da je meni netko dao ovakav vodič kad sam se selio, podigao bih mu spomenik, kaže Josip

Mladi Šibenčanin, koji posljednje dvije godine živi i radi u Dublinu, odlučio je pomoći svojim sunarodnjacima koji su se u potrazi za boljim životom odlučili nastaniti u Irskoj.

- Da je meni netko dao ovakav vodič kad sam se selio, podigao bih mu spomenik. Zašto? Zato što bi mi uštedio sate i sate vremena koje sam proveo istražujući i čitajući forume po internetu, ne znajući uopće jesu li su informacije točne. Napisao sam ovo da pomognem svima vama koji ste odlučili nešto poduzeti i umjesto kukanja napravili prvi korak prema boljem životu, te da vam uštedim vrijeme i barem malo olakšam - kazao je Josip Kuštera, koji se u Dublin preselio nakon što je u Šibeniku stekao diplomu turističkog menadžmenta, piše Slobodna Dalmacija.

Prvi put je "uhvatio crtu" iz Hrvatske već nakon srednje škole. Godinu dana radio je na kruzeru u Americi, da bi se zbog studija vratio u Šibenik i opet ga napustio čim je diplomirao. U Dublinu trenutno radi kao zamjenik voditelja recepcije u hotelu "Westin".

Vodič možete pogledati ovdje.

Pogledajte video: Evo kako će se u Hrvatskoj plaćati cestarina

Ključne riječi

Komentara 17

DI
dirižabl
13:03 19.01.2019.

Frajer spominje da je bio voljan prati suđe za početak, a ima faks, koliko bi ljudi u Hrvatskoj na to pristalo, koliko bi ih pristalo otići iz Osijeka u Rijeku ili obrnuto zbog posla, malo, međutim čim se prijeđe granica pristaje se na sve i svašta, npr. spavati u smještaju s 10 ljudi, ovdje bi takav završio u Provjerenom i organizirali bi se humanitarni telefoni za takve.

SH
Stevo.Hasanbegovic
12:58 19.01.2019.

Lako je u Irskoj. Treba preživiti u Hrvatskoj.

Avatar reference
reference
13:19 19.01.2019.

napisao vodič za preživljavanje Hrvata u Irskoj…… lako je za Irsku, nego trebo je on napisati vodič za preživljavanje Hrvata u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije