Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupljanje u Vatikanu

Mladi katolici poruči Papi kakvu Crkvu žele

papa Franjo
Foto: IPA/PIXSELL
24.03.2018.
u 20:42

Rezultati rada skupa koji je počeo u ponedjeljak i potrajao do subote trebali bi biti uključeni u planiranje 15. redovne biskupske sinode na temu: Mladi, vjera i razlučivanje zvanja koja će se održati u listopadu

Okupljanje mladih katolika iz cijelog svijeta u Vatikanu završilo je prihvaćanjem izjave u kojoj poručuju papi Franji da bi im draža bila Crkva koja manje moralizira.

"Ponekad, čini nam se kao da je svetost nešto odvojeno od našeg svakodnevnog života", navodi se u deklaraciji potpisanoj po završetku okupljanja nekih 300 mladih ljudi u dobi od 16 do 29 godina.

"Crkva se često čini prestrogom i često je povezana s pretjeranim moraliziranjem", navodi se.

Rezultati rada skupa koji je počeo u ponedjeljak i potrajao do subote trebali bi biti uključeni u planiranje 15. redovne biskupske sinode na temu: Mladi, vjera i razlučivanje zvanja koja će se održati u listopadu.

Dokument potpisan u subotu treba biti predan papi Franji u nedjelju na Trgu sv. Petra.

Sudionici skupa također su zatražili da Crkva prizna počinjene pogreške te da osudi spolno zlostavljanje  koje je počinio kler.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar TheJack
TheJack
03:39 25.03.2018.

Srecom, tu je cerkva u 'rvata.

JO
josip
21:06 24.03.2018.

mos mislit.... vi bi bili vjernicib kada i koliko vama pase... ne ide to tako

IV
ivica45
03:46 25.03.2018.

Gospodo mlada .Katolicka crkva nije butik od juce , gdije se prodaju trenutno trazena roba . Katolicka Crkva je UNIVERZALNA I VJECNA TEORIJA LJUBAVI PREMA BOGU I BLIZNJEM SVOM.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije