Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LANI IH GAĐALI KAMENJEM

Drama na otoku Istu: Radnici tvrtke za dezinsekciju zaprašivali komarce, a mještani im u noći izbušili gume

Foto: Dezinsekcija
1/4
01.08.2022.
u 12:02

U noći s 28. na 29. srpnja nekoliko mještana uvjerenih da je zaprašivanje štetno za ljudsko zdravlje probušili su gume na automobilu kojim se zaprašivanje trebalo obaviti sljedeće jutro, a uz to su ga i išarali.

Stanovnici Ista odlučili su na vrlo buntovan način iskazati svoje nezadovoljstvo adulticidnom dezinsekcijom, odnosno zaprašivanjem komaraca ULV metodom na otoku.

U noći s 28. na 29. srpnja nekoliko mještana uvjerenih da je zaprašivanje štetno za ljudsko zdravlje probušili su gume na automobilu kojim se zaprašivanje trebalo obaviti sljedeće jutro, a uz to su ga i išarali..

"Ista skupina mještana, ponukana teorijama zavjera, spriječila je zaprašivanje i prošle godine kada su djelatnike gađali kamenjem. Nisu se poduzele nikakve mjere da bi se ove godine spriječili takvi incidenti. Štoviše, policija je bila privezana na pristaništu i ništa nije poduzela", tvrde očevici događaja.

Incident su za 057Info potvrdili i u riječkoj Dezinsekciji, koja ima ugovor o zaprašivanju na području Grada Zadra. Kažu da napada na djelatnike nije bilo, ali je učinjena manja šteta na automobilu

"Automobili su onesposobljeni pa nismo mogli obaviti zaprašivanje. Žao nam je što je došlo do takve situacije, moramo reći da su prigovori o štetnosti za ljude potpuno neutemeljeni. Koriste se isključivo preparati za tu namjenu, puno studija potvrdilo je da nemaju utjecaja na čovjeka", rekla je Anamaria Trbović iz tvrtke Dezinsekcija d.o.o.

Iz PU zadarske poručuju da su policajci izašli na teren i obavili očevid te se radi na otkrivanju počinitelja.

VIDEO: Pješaci pobjegli glavom bez obzira nakon što su ih ptice napale iz vedra neba

Komentara 24

FO
Four
12:29 01.08.2022.

Evo rekla baba štetnost potpuno neutemeljena,i tocka,što ne vjerovat. Bitno da se zatvore prozori i sklone životinje. Pa što kad nije štetno?

RI
Rise
12:23 01.08.2022.

Neki od članaka na večernjem. -Ne izlazite na ulicu u jutarnjim satima, još traje zaprašivanje komaraca -Na području metropole i šire sutra kreće zaprašivanje komaraca, a stanovnike se upozorava da bez potrebe ne izlaze na ulicu u to vrijeme, aa posebice se to odnosi na ljude koji imaju osjetljive dišne puteve i respiratorne bolesti. -Na području metropole i šire sutra kreće zaprašivanje komaraca, a stanovnike se upozorava da bez potrebe ne izlaze na ulicu u to vrijeme, a posebice se to odnosi na ljude koji imaju osjetljive dišne puteve i respiratorne bolesti.

DA
Day
12:26 01.08.2022.

Kemikalije su otrov,sigurno se ne šprica s bosiljem i smiljem. Pitanje je samo u kojoj mjeri šteti čovjeku. Potpuno nepotrebno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije