Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.03.2016. u 08:45

Ja sam ministrica samo od ponedjeljka ujutro do petka u 16 sati“, izjavila je Jurlina Alibegović, koja je zasad „uvela red“ samo u svoje radno vrijeme

Dubravka Jurlina Alibegović, ministrica uprave, najavila je prije mjesec dana da Vlada počinje reformu javne uprave kako bi ona postala što efikasnija. Dosadašnja ravnateljica Ekonomskog instituta koju je predložio Most dočekana je s neupitnom potporom javnosti jer je doktorica znanosti i njezino je područje interesa baš lokalna i regionalna samouprava.

Jurlina Alibegović predstavljena je kao stručna osoba koja će racionalizirati skupi sustav županija, gradova i općina te uvesti red u sustavu zapošljavanja, ocjenjivanja, nagrađivanja, ali i sankcioniranja u javnom sektoru. Prve najave nove ministrice bile su da će se rezultati vidjeti za nekoliko mjeseci, ali do sada i nismo vidjeli previše od „reformi“ u javnoj upravi. Da nema mjesta žurbi, na svoj način svjedoči i odgovor ministrice Novom listu, kojem je odbila dati izjavu izvan radnog vremena.

„Ja sam ministrica samo od ponedjeljka ujutro do petka u 16 sati“, izjavila je Jurlina Alibegović, koja je zasad „uvela red“ samo u svoje radno vrijeme, očito odlučna zaštititi pravo na osam sati rada, osam sati odmora i osam sati spavanja. Slobodni vikendi uključeni.     

Komentara 4

Avatar abakus
abakus
09:31 22.03.2016.

Gospođa bi trebala shvatiti da kao ministrica nema radnog vremena tj. da joj je radno vrijeme cijeli dan i da je dužna odgovoriti na upite novinara u bilo koje doba dana (a i noći ako prilike to zahtijevaju). Ako joj takav radni režim ne odgovara, nije trebala postati ministrica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije