Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Marić:

U funkciju treba staviti državnu imovinu, svih 4000 nekretnina

Tihomir Orešković i Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.03.2016.
u 20:00

Riječ je o više od 4000 nekretnina, od individualnih poslovnih prostora, stanova i turističkih zemljišta do bivših vojnih objekata, koji uz zdrav razvoj ili projekte mogu stvarati dobit, a ne biti teret proračunu. To se odnosi i na tvrtke u državnom vlasništvu

Hrvatska na putu do smanjenja deficita ima velik skriveni potencijal u državnoj imovini koja nije dovoljno iskorištena. To je ono na što ćemo staviti naglasak u idućem razdoblju – rekao je ministar financija Zdravko Marić u Slavonskom Brodu. Prema njegovim riječima, državnu imovinu treba staviti u funkciju i podignuti njezinu vrijednost, pri čemu na cijelu tu priču ne treba gledati samo iz perspektive već uvriježenog termina krpanja proračunskih rupa.

Riječ je o više od 4000 nekretnina, od individualnih poslovnih prostora, stanova i turističkih zemljišta do bivših vojnih objekata, koji uz zdrav razvoj ili projekte mogu stvarati dobit, a ne biti teret proračunu. To se odnosi i na tvrtke u državnom vlasništvu.

– Nažalost, neke od tih tvrtki nisu u najboljem stanju i sigurno da onda moramo voditi računa o tome kako ih postaviti na zdrave noge – istaknuo je Marić. Dodao je kako tu prije svega misli na cestarski biznis.

>>Ministar financija Zdravko Marić: Otvorit će se i tema otkaza u javnoj upravi

>>Marić: Prve promjene u poreznom sustavu moguće tek iduće godine

Komentara 2

Avatar Marko232
Marko232
20:12 29.03.2016.

Tolike godine si birate HDZ. Izabrali ste si da ste najveća europska sirotinja. Jeftina radna snaga zapadnjacima. I onda se mi pitamo kako smo zadnjih 300 godina uvijek imali strane vladare. Jer smo toliko šupljeglavi da nismo sposobni voditi zemlju samostalno.

OK
okus
20:50 29.03.2016.

Supljoglavo si birate. Tako i prolazite. Ponavljam po stoti puta... Glavo da vam tompson zareve i sajkace ugrozeno vrište i evo vas i vaših vlada. Rezultate imamo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije