Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija u vukovaru

Ministar Malenica najavio optimalizaciju javne uprave

11. Međunarodna konferencija o javnoj upravi
Branimir Bradarić
16.06.2021.
u 16:52

Željko Sudarić, dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke, kazao je kako u radu konferencije sudjeluje 150 autora s 64 stručna rada iz pet europskih zemalja

U organizaciji vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Osijeku u Vukovaru se održava dvodnevna 11. Međunarodna konferencija o javnoj upravi. Prvoga dana konferencije bio je prisutan i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica koji je najavio optimalizaciju javne uprave u Republici Hrvatskoj kao i smanjenje zaposlenih koje će se odvijati kroz digitalizaciju ali i odljev zaposlenih prirodnim putem.

- Svakako možemo razmišljati o optimizaciji javne uprave. Sigurno je digitalizacija nešto što će doprinijeti da javna uprava bude učinkovita i što će dovesti do smanjenja broja zaposlenika u javnoj upravi, prvenstveno prirodnim odljevom, rekao je Malenica.

Dodao je i kako je u sklopu priprema za provedbu nacionalnog plana oporavka predviđen niz aktivnosti u javnoj upravi prvenstveno vezanih uz uređenje sustava plaća kao i formiranje jedinstvenih upravnih mjesta. Ukazao je kako je Vlada RH brzo reagirala i osigurala da javna uprava nastavi s uobičajenim radom u vrijeme pandemije te najavio kako predstoje i neke promjene poput uređenja sustava plaća te formiranje jedinstvenih upravnih mjesta radi dostupnosti građanima.   

Željko Sudarić, dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke, kazao je kako u radu konferencije sudjeluje 150 autora s 64 stručna rada iz pet europskih zemalja.

- Konferencija pridonosi i prepoznatljivosti Veleučilišta ali i popularizaciji upravnog studija na našem Veleučilištu gdje smo ove godine, i to po prvi puta, već u prvom upisnom roku popunjena sva mjesta na tom studiju“, rekao je Sudarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije