Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poručio nijemcima

Milanović u Bundestagu: Hrvatska će u EU ući spremna

zoran milanović,bundestag (1)
Tomislav Krasnec/VLM
26.10.2012.
u 11:41

Posljednji sastanak koji je premijer Milanović imao tijekom posjeta Berlinu bio je važan jer je upravo iz usta predsjednika Bundestaga Norberta Lammerta stigla jedna od najneugodnijih izjava nakon posljednjeg izvješća o monitoringu EK

"Alles klar", dobacio je netko od novinara u uredu predsjednika Bundestaga nakon što su Norbert Lammert i premijer Zoran Milanović završili sa svojim izjavama. "Herr Kimmissar!", dodao je Milanović, dopunivši tako citat iz popularne pjesme koju je izvodio austrijski pjevač Falco. Posljednji sastanak koji je premijer Milanović imao tijekom svoga dvodnevnog posjeta Berlinu bio je važan jer je upravo iz usta predsjednika Bundestaga Norberta Lammerta stigla jedna od najneugodnijih izjava nakon posljednjeg izvješća o monitoringu Europske komisije. U petak ujutro, nakon sastanka s Milanovićem, sve je bilo jasno – "alles klar".

– EU je obećao da će Hrvatska postati članica 1. srpnja 2013. ako ispuni sve zadaće. S druge strane, Hrvatska je obećala da će ispuniti te zadaće. Vjerujem da će Hrvatska uspjeti u tome – rekao je Lammert nakon sastanka.

Premijer Milanović poručio je da shvaća dileme koje ima čitava Europa, pa i Njemačka. Te dileme su, po njemu, uzrok svojevrsne skeptičnosti dijela njemačke javnosti prema Hrvatskoj, ali Milanović Nijemcima poručuje da nemaju razloga biti skeptični. 

– I Europa, pa onda i Njemačka kao najsnažnija zemlja, su u dilemama. Usvajaju se nova pravila, radi se saldo svega što se događalo posljednjih dvadeset godina, gleda se koje su greške učinjene, a grešaka je bilo. I zato je sasvim razumljivo da se svakoga detaljno preispituje, pa tako i Hrvatsku. Ali vjerujem da ćemo u EU ući skoro potpuno spremni – rekao je Milanović. Izraz "skoro potpuno spremni", objasnio je odmah premijer, upotrijebio je jer "nikada nitko nije apsolutno spreman, pa ni države koje su 30 godina u EU".

>>Merkel Milanoviću: Računam na Hrvatsku u EU od 1. srpnja 2013.

Komentara 11

DA
danebi
12:13 26.10.2012.

..spremna za potop. Pripremite bijele zastave.

Avatar emilsali
emilsali
12:19 26.10.2012.

Gastarbajter Draga osoba koje ti je izuzetno zao kada pocne da prica kako vise ni inostranstvo nije kao sto je bilo, kako se vise ni tamo nema para, a ti nisi u mogucnosti da mu pomognes. - E moj brate,e, nije vise ni Nemacka kao sto je bila, sada treba dobro da se pomucis da zaradis 2.000 ojra, sto ranije nije bio slucaj.- govori ti mladji brat koji nikad nije voleo skolu, i za koga si ti uvek zrtvovao dok je on kao mladji izigravao buntovnika. - Ma verujem ja tebi brate, ali ti zaista ne mogu pomoci, ovde kod nas i pored zavrsenog fakulteta jedva da primam 300 eura.- govoris ti dok sedis u njegovom kabrioletu i evocirate uspomene.

TM
tesla moj ponos
12:05 26.10.2012.

Naravno. Mi smo uvijek spremni. Za iznenađenja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije