Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezna reforma

Maras: Vladino povećanje plaća javnim službama od tri posto je antidemografska poruka

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.11.2018.
u 12:12

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec pojašnjava kako se sindikati bore za socijalnu državu i za ostanak u Hrvatskoj

Predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo SDP-ov Gordan Maras primio je danas u Saboru predstavnike sindikata javnih službi koji od idućeg tjedna najavljuju štrajk jer nisu zadovoljni Vladinim prijedlogom o povećanju osnovice njihovih plaća od tri posto. Oni, naime, traže 5,8 posto rasta osnovice plaća, pa najavljuju da će od iduće srijede svaki tjedan štrajkati po jedan dan.

- U ovom trenutku poruka koju šalje Vlada da zaposleni u javnim službama ne zaslužuju značajno povećanje primanja, i ta je poruka antidemografska jer ih se šalje da bolje životne uvjete traže izvan Hrvatske. Sindikatima dajem punu podršku u pregovorima s Vladom, a prostor za povećanje plaća u proračunu postoji jer ako kupujemo polovne avione, možemo uložiti i u učiteljice, medicinske sestre i ostale u javnom sektoru – ocijenio je Maras dodavši kako je neprihvatljiv stav društva prema ljudima koji naporno rade svoj posao poput učitelja, socijalnih radnika, medicinskih sestara i drugih u javnom sektoru.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec pojašnjava kako se sindikati bore za socijalnu državu i za ostanak u Hrvatskoj.

- Očekujemo da ćemo u postupku mirenja dalje otvoriti pregovore i da ćemo doći do kvalitetnog sporazuma. Ne uspijemo li, spremni smo našu kampanju voditi sve dok ne dođemo do pravedne plaće – poručio je Mihalinec.

>> Pogledajte izlazak Ivice Todorića iz Remetinca

Komentara 9

DU
Deleted user
12:35 21.11.2018.

Ponovo se javlja Zokijeva priguzna muha za vrijeme čijeg je vladanja plaća smanjena. Stvarno su besramne te polukomunjare

KK
kukuruzni.kiflić
13:34 21.11.2018.

Maras licemjeru! di si bio kad je tvoj zoki plaće smanjivao?

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
14:13 21.11.2018.

teško je sustići blagostanje iz onih vremena kadasi ti sa bratijom bio ministar..... zavrti kotačić, parazitu bez dana radnog staža

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije