Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puževim korakom

Magistralom s četiri traka kroz Kaštela tek 2012. godine

'28.04.2010., Split, Hrvatska - Radovi na magistrali Split - Trogir.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
02.06.2010.
u 11:05

Trenutačno se radi na 4,2 km od Planog do Kaštel Starog, koja će biti završena u lipnju 2011., kao i raskrižje za Trogir.

Rekonstrukcija magistralne ceste kroz Kaštela, iako se radi svakodnevno uz redovito prometovanje cestom, potrajat će još pune dvije godine.

Kako je kaštelanskim vijećnicima priopćio Tonči Ljubetić, inženjer Hrvatskih cesta, dionica od Planog do Kaštel Starog duga 4,2 kilometra, gdje se trenutačno radi, bit će gotova tek u lipnju 2011. godine.

– Vrijednost ugovorenih sadašnjih radova je 120 milijuna kuna – rekao je Ljubetić, koji napominje da su se radovi odužili zbog imovinskopravnih odnosa.

– Mi smo pri kraju rješenja pa, usporedbe radi, za imovinskopravne odnose valjat će izdvojiti isto koliko i za radove – naglasio je Ljubetić.

Naime, još prije dvije godine Hrvatske su ceste završile prva 4,2 kilometra, dionicu od Solina do Kaštel Gomilice. Osim četverotračne ceste, uza svaku dionicu gradi se oko tri kilometra pristupnih i zamjenskih cesta. Dionica od Kaštel Starog do Planog planira se završiti zajedno s raskrižjem za Trogir.

Nakon toga ostaje srednja dionica, od Kaštel Starog do Kaštel Gomilice, također dugačka 4,2 kilometra uz oko tri kilometra zamjenskih cesta. Već se rade izvlaštenja, kaže Ljubetić, odnosno procjene vještaka i sklapanje ugovora, tamo gdje je postignut dogovor.

Natječaj očekuje sredinom 2011. godine, a završetak u srpnju 2012.

Magistrala kroz Kaštela spada među najprometnije i najopasnije ceste u Hrvatskoj. Tijekom zadnjih 10 godina u čak 2544 prometne nesreće na njoj je poginulo 55 ljudi, 242 ih je teže ozlijeđeno, a 873 lakše.

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
09:36 04.06.2010.

\" ..... spada među najprometnije i najopasnije ceste u Hrvatskoj. Tijekom zadnjih 10 godina u čak 2544 prometne nesreće na njoj je poginulo 55 ljudi, .......\" . I zato bi trebala prometna murja biti u STALNOM \"trostrukom\" dežurstvu, međutim ........ kao što se vidi po broju stradalih ..... fućka im se .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije