Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI NAČELNIK OS

Lucić: Nikad predsjednik od mene nije tražio da uskratim riječ ministru obrane

Mirogoj
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/2
30.10.2021.
u 18:59

Premijer Plenković Milanovićev je potez nazvao "puzajućim državnim udarom"

Sukob između ministra obrane Maria Banožića i predsjednika Zorana Milanovića eskalirao je jučer kad je Milanović zabranio Banožiću da se obrati okupljenima na prisezi ročnicima u požeškoj vojarni.     

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj ustvrdio je da je sve radio sukladno zapovijedima i  demantirao je da je ponudio ostavku, a premijer Plenković Milanovićev je potez nazvao "puzajućim državnim udarom". I dok se još uvijek može pretpostaviti što bi tek moglo uslijediti, nižu se reakcije mnogih političara, ali i nekadašnjih čelnih ljudi Hrvatske vojske.  

Nesvakidašnju situaciju je za HRT komentirao bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Josip Lucić

- Dvadeset godina sam bio u sustavu, od toga 8 godina načelnik glavnog stožera, gdje su se pojavljivale mnoge sporne situacije između predsjednika i premijera, predsjednika i ministara. Nikada nisam bio u situaciji da je predsjednik od mene tražio da uskratim riječ ministru obrane, kaže bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

VIDEO: Najzabavnije izjave Zorana Milanovića: "Dioptrija kao Gavrilović pašteta", "Nećemo se braniti partvišima"...

Komentara 44

DU
Deleted user
20:21 30.10.2021.

Vrhovni zapovjednik vojske, kojoj nije služio, a mogao je i predsjednik države koju nije branio, a mogao je, koji svog podređenog dovede u takvu sramotnu situaciju, je zaslužio da ga se sukladno zakonu pod hitno opozove, što bi taj tek u ratu radio. Ako puste Milanovićeve veleposlanike, Koji svuda u RH ust..še vide i ovoga koji je svoje ministarstvu uselio za dobre novce svojim prijateljima onda je to kapitulacija legalne hrvatske vlasti i stvaranje države tatnih gubitnika, među kojima ima i Hrvata kao što među hr. braniteljima ima Srba.

VA
vatreni24
20:06 30.10.2021.

Ludom milojku mjesto je u Vrapču ili Remetincu zbog kriminala. pljačke države, enormno prezaduživanje, ugrožavanje sigurnosti , šrenjem mržnje i podjelama u društvu i vojsci

ST
Stiv12345
19:10 30.10.2021.

sramotno ponašanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije