Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Lomovi kostiju ne događaju se samo tijekom poledice

GRAWE
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
28.01.2016.
u 08:15

Korisnicima koji u periodu od 23. siječnja do 30. lipnja 2016. ugovore neki od proizvoda klasičnog životnog osiguranja ili štedno osiguranje života s uključenim osiguranjem za slučaj nastupa 20 najčešćih teških stanja i bolesti kod kojih je zaključeno i dodatno osiguranje za slučaj nezgode, GRAWE daruje dodatno pokriće - lom kostiju.

Nezgoda ili nesretni slučaj je svaki iznenadni i od volje osobe neovisan događaj koji ima za posljedicu oštećenje zdravlja koje zahtijeva liječničku pomoć, prolaznu nesposobnost za rad, potpuni ili djelomični invaliditet ili u najgorem slučaju smrt. Većina svih nezgoda događa se za vrijeme slobodnog vremena, a najčešće su posljedica zimskih vremenskih prilika ili obavljanja uobičajenih kućanskih poslova. Teško ih se može spriječiti, ali odgovornim i pravovremenim planiranjem mogu se umanjiti njihove posljedice. Osim tjelesnih oštećenja, mogu dovesti i do financijskog opterećenja zbog privremene nesposobnosti za rad ili neplaniranih troškova liječenja. Dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja u takvim situacijama olakšava barem financijske troškove.

Korisnicima koji u periodu od 23. siječnja do 30. lipnja 2016. ugovore mješovito životno osiguranje za slučaj smrti i doživljenja ili štedno osiguranje života s uključenim osiguranjem za slučaj nastupa 20 najčešćih teških stanja i bolesti kod kojih je zaključeno i dodatno osiguranje za slučaj nezgode, GRAWE daruje dodatno pokriće - lom kostiju. U slučaju loma kostiju koji nastane kao posljedica nesretnog slučaja, osiguravatelj isplaćuje osiguraniku jednokratnu naknadu u visini od 1% od ugovorene osigurane svote za trajni invaliditet kao posljedicu nesretnog slučaja (nezgode).

Prijelom ili fraktura je ozljeda koja najčešće nastaje kratkotrajnim djelovanjem snažne vanjske sile. Prema uzroku, može biti spontani (uzrokovan bolestima kao što je na primjer osteoporoza) ili traumatski (na primjer kao posljedica pada s visine ili prometne nesreće). Najčešće su frakture ručnog zgloba i gležnja, a kod populacije starije od 65 godina kuka.

Prema prijavljenim štetama u GRAWE Hrvatska d.d., česti su i lomovi kralježaka i potkoljenica nastali prilikom penjanja na ljestve u kući ili orezivanja voćaka te lomovi lakatne kosti nastali prilikom pranja prozora i sličnih radova. Ovisno o složenosti prijeloma i dobi osobe, potpuni oporavak može trajati od nekoliko tjedana do nekoliko godina, ovisno o težini komplikacije.

Želite prijaviti greške?