Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traktori na cestama

Ljutiti seljaci: Zemljište su u zakup dobili miljenici općinske vlasti

prosvjedi
04.05.2010.
u 16:21

Potvrde za prioritet izdali su “svojima” pa su oni imali potrebne dokumente i prije raspisivanja natječaja, prozvao je organizator prosvjeda M. Šarčević.

Sa 22 traktora prosvjedovali su seljaci jučer u središtu Nuštra, ispred zgrade Općine želeći upozoriti na nepoštenu raspodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države koja je prema raspisanom natječaju dana u zakup. Smatraju da Općina daje u zakup zemljište svojim “miljenicima”, a oni koji nisu dobri s općinskim vlastima, ne dobivaju ništa ili vrlo malo.

Šest “dobitnika”

– Za zakup je ponuđeno 484 hektara, a čak 385 hektara dobilo je šest ljudi među kojima i umirovljeni branitelj čije se obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo vodi na suprugu. Svatko je dobio po 70-ak hektara, a neki od nas ni hektara. Utvrdili smo da je Općina izdala potvrde za prioritet “svojima” pa su oni imali sve potrebne dokumente i prije nego je raspisan natječaj – kaže Mato Šarčević, organizator prosvjeda. Srećko Šimunović obrađuje 250 hektara, a na natječaju, kaže, nije ništa dobio, a još mu je i raskinut ugovor o zakupu na 70 hektara koje je obrađivao deset godina.
– Od preostalih 180 hektara samo mali dio je moj, a ostalo sam unajmio od privatnika. Novi zakup je na 20 godina što znači da ga ja više neću doživjeti - kaže Šimunović.

Odbacio optužbe

Načelnik Stipe Tomić priopćenjem je odbacio optužbe.
- Nitko od članova izvršne vlasti i predstavničkih tijela kao ni zaposlenika nije sudjelovao na natječajima - kaže se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije