Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIUM DOKUMENTARAC

Krvavi rat za zemlju i resurse: Uskoro pogledajte novi hit redatelja Darwinove noćne more

06.01.2022.
u 13:25

Nakon fantastičnog uspjeha filma "Darwinova noćna mora" za koji je bio nominiran za nagradu Oscar, redatelj Hubert Sauper vraća se u Afriku i vodi publiku na najnevjerojatnije lokacije te zadire u misli i u snove ljudi, kreirajući zapanjujuće i srceparajuće svjedočanstvo afričke stvarnosti.

Nakon fantastičnog uspjeha filma "Darwinova noćna mora" za koji je bio nominiran za nagradu Oscar, redatelj Hubert Sauper vraća se u Afriku i vodi publiku na najnevjerojatnije lokacije te zadire u misli i u snove ljudi, kreirajući zapanjujuće i srceparajuće svjedočanstvo afričke stvarnosti. Od sutra, 7. siječnja, Premium svojim čitateljima donosi novi Sauperov hit, moći ćete ga pogledati od 18 sati na našem webu. 

DOLAZIMO U MIRU from Restart on Vimeo.

U trenutku kad se Sudan, najveća država na kontinentu, dijeli na dvije nacije, ponovno se javlja stara patologija “civiliziranja” – patologija kolonijalizma, sukoba carstava i stalno novih epizoda svetih (i krvavih) ratova za zemlju i resurse.

Kineski radnici na naftnim platformama, UN-ovi mirotvorci, sudanski gospodari rata i američki evangelisti na ironičan se način isprepleću u ovom kritičnom, inteligentnom i zabavnom dokumentarcu. 

Dolazimo u miru moderna je odiseja, vrtoglavo, gotovo znanstveno-fantastično putovanje u srce Afrike. U trenutku kad se Sudan, najveća država na kontinentu, dijeli na dvije nacije, ponovno se javlja stara patologija “civiliziranja” – patologija kolonijalizma, sukoba carstava i stalno novih epizoda krvavih (i svetih) ratova za zemlju i resurse.

FESTIVALI I NAGRADE

Austrian Film Award, AT 2015 - Najbolji dokumentarni flm / Berlin International Film Festival 2014 - Nagrada Peace Film / European Film Awards 2014 / Jihlava International Documentary Film Festival 2014 - Najbolji centralnoeuropski i istočnoeuropski film / San Francisco International Film Festival 2014 / Sundance Film Festival - Posebna nagrada žirija;

Komentara 1

PR
prokurator
14:29 06.01.2022.

obavezno gledati! afrika ponovo postaje bitna kao prije 150 godina, puno toga će se geopolitički prelomiti upravo na africi. ovakve informacije su bitne za shvaćanje onoga što dolazi sutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?