Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKINUTA ZABRANA

Kolumbija dopustila posvajanje djece istospolnim partnerima

gay zastava
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
05.11.2015.
u 07:25

Odluka je izazvala oduševljenje kod odvjetnika koji se bore za prava gay populacije, dok su oponenti najavili da će uložiti žalbu

Kolumbijski Ustavni sud ukinuo je u srijedu zabranu posvajanja djece za istospolne partnere, čime je poništena prijašnja odluka kojom je istospolnim parovima bilo zabranjeno posvajanje, ako jedan od partnera nije biološki roditelj djeteta.

Od osam ustavnih sudaca šest je bilo "za", dvoje "protiv" ove odluke, a sud je u obrazloženju naveo kako bi isključivanje homoseksualnih parova kao potencijalnih posvojitelja "limitiralo dječja prava na obitelj".

Odluka je izazvala oduševljenje kod odvjetnika koji se bore za prava gay populacije, dok su oponenti najavili da će uložiti žalbu.

U Kolumbiji je istospolnim partnerima dopušteno sklapati zajednice slične građanskim brakovima, ali je kolumbijski parlament prije dvije godine odbio donijeti zakon kojim bi se u potpunosti legalizirali istospolni brakovi.

>> Hoće li hrvatski Ustavni sud, kao austrijski, gej parovima omogućiti posvajanje?

>> Nakon 47 godina pronašla kćer koju je dala na posvajanje

Komentara 11

BR
Branko102
09:06 05.11.2015.

Kolumbija je pod utjecajem SAD i oni su im to tamo instalirali.A znamo tko upravlja sa SAD.

DU
Deleted user
09:57 05.11.2015.

užas

Avatar commentator
commentator
10:52 05.11.2015.

Tamo im je "jako stalo do djece."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije