Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEMA ZAPREKA'

Kolakušić želi biti premijer, ministar pravosuđa i policije. Iz DP-a otkrili: Suradnja je na stolu

Zagreb: Mislav Kolakušić snima promo spot na Zrinjevcu
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
05.01.2024.
u 15:27

U Domovinskom pokretu kažu kako kandidata za premijera neće isticati, ali su zainteresirani za izbornu suradnju s Kolakušićem kojoj, ističu, ne vide zapreka

Mislav Kolakušić ponovo se sprema na parlamentarne izbore u Hrvatskoj. Jasno je to iz videa koji je jučer objavio na Facebooku, a kojim biračima poručuje kako imaju još jednu priliku da procjene kako su se ponašali ljudi na vlasti, ali i oni u parlamentarnoj oporbi u proteklih šest godina. Pritom ponovo nudi rješenje u kojem bi osobno preuzeo funkciju premijera, ali i ministra pravosuđa te unutarnjih poslova.

Kolakušić u videu procjenjuje kako je vrijeme potvrdilo ono što je govorio još prije pet godina, kako su glavni problemi u državi pravosuđe, organizacija Državnog odvjetništva i policije te sprječavanja korupcije.

"Ja sam dao ponudu građanima. Bit ću premijer, ministar pravosuđa i policije, zato da mene možete smatrati odgovornim i da ja dam sve od sebe da riješim taj problem", osjeća ovaj europarlamentarac, uvjeren da je Hrvatska, da ga se tada poslušalo, već mogla biti lijepa i uređena država, ali da je "nakupina klaunova" putem medija građane uspjela uvjeriti kako je objedinjavanje triju važnih funkcija "nešto strašno". Pa nastavlja kako je za nužne promjene u policiji i pravosuđu nužno mijenjati zakone, a to, kaže, ne mogu ministri, već isključivo onaj tko kontrolira većinu u Saboru, a to je premijer.

Dobije li potporu birača, Kolakušić najavljuje čišćenje pravosuđa od nesposobnog i korumpiranog kadra, a premijera Plenkovića kritizira zbog izbora ministara koji su "nesposobni i kradu gdje stignu".

Kolakušić uživa ogromnu pažnju na društvenim mrežama, samo na Facebooku ima više od 200.000 pratitelja, no ovaj njegov istup zanimljiv je prije svega zbog najava iz Domovinskog pokreta da bi s njim mogli surađivati i na europskim i na parlamentarnim izborima.

POVEZANI ČLANCI:

Na čelu DP-a je, pak, Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik koji je u ispitivanjima javnog mnijenja uvijek među najpopularnijim političarima pa smo u DP-u upitali bi li im, unatoč toj činjenici, Kolakušić bio prihvatljiv kao premijerski kandidat.

- Čovjek ima svoje ambicije, to je njegov nastup. DP nikog neće istaknuti kao premijerskog kandidata, jer parlamentarni izbori nisu natjecanje za premijera. Kolakušića podržavamo i dijelimo njegove stavove, izborna suradnja i dalje je na stolu i zasad nema nikakvih zapreka da bi se ona i realizirala – odgovorio nam je potpredsjednik DP-a Mario Radić.  

>> VIDEO Ovakvo nešto u Zagrebu se ne pamti: Bacio opušak kroz prozor Mercedesa pa osuđen

Komentara 32

Avatar Žac Dubrava
Žac Dubrava
18:51 05.01.2024.

Suradnja bi odlična bila. Kolakušić je bio daleko najbolji zastupnik u EU parlamentu. Kakvi bezvezni Reslleri, Zovke, Šuice, Biljane, Fred Matići i ostali klaunovi. Volio bi da se dogovore

GO
goran2hr
17:37 05.01.2024.

Pozdravio bi suradnju gosp. Kolakušića i DP-a. Njegov zahtjev je neobičan, ali u ovoj situaciji u kojoj jesmo, vrijedilo bi i to isprobati.

ŽK
željeno_korisničko_ime
17:20 05.01.2024.

Puna podrska Kolakusicu! Jedini hrvatski i jedan od rijetkih EU parlamentaraca koji imaju muda iznjet svoja misljenja i kritike. Direktan,jasan,glasan i za sad se cini da nije kupljen od nikoga za razliku od velike vecine onih gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije