Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer r. srpske:

Kinezi zainteresirani za izgradnju auto-ceste Banja Luka - Split

'02.10.2011., Vrgorac - Autocesta A1 nakon ulaza u Vrgorcu, u pravcu Zagreba, kod vijadukta Kokorici. Ilustracija. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
14.07.2012.
u 21:02

Oko 90 kilometara ove ceste prolazilo bi Republikom Srpskom, 20 kilometara Federacijom BiH, a 20 kilometara Hrvatskom

Kineske tvrtke zainteresirane su za izgradnju auto-ceste od Banja Luke preko Mliništa do Splita, otkrio je premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić, prenosi Klix.ba. Oko 90 kilometara ove ceste prolazilo bi Republikom Srpskom, 20 kilometara Federacijom BiH, a 20 kilometara Hrvatskom.

- Tražili su dokumentaciju. U okviru odluke kineske vlade žele izdvojiti značajna sredstva za infrastrukturne projekte u regiji i putem svojih banaka podržati izvođače radova - rekao je Džombić za Alternativnu televiziju.

Džombić, koji se jučer s potpredsjednikom Hrvatske vlade Radimirom Čačićem dogovorio o sufinanciranju izgradnje Hidroelektrane Dubrovnik 2, rekao je da je Hrvatska zainteresirana i za ovu auto-cestu.

- Oni su jako zainteresirani da osiguraju kredit po povoljnim uvjetima, negdje između tri i četiri posto, kako bi ušli u poziciju da bi gradili ovu cestu - rekao je Džombić.

Komentara 56

OB
-obrisani-
09:54 15.07.2012.

I rvacka je zaineresirana za dobrobit etnički očišćene rs

PG
praseca gripa
23:38 14.07.2012.

Ma nemojte! Da to mozda nije prioritet,a Peljeski most nije! Kome ta cesta treba?

PG
praseca gripa
23:42 14.07.2012.

Zasto sutite Dubrovcani? Vas glas je najvazniji ,a nigdje se ne cuje! Otvorite racun za izgradnju Peljeskog mosta,ucinite bilo sto,ta Cacic vam sigurno ne ce pravit most,to vam je i prije izbora rekao,a opet ste glasovali za njega. Cudno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije