Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar upozorava

Kaos na nebu: 'Svi letovi između EU i VB mogli bi prestati dan nakon Brexita'

Hethrow
Foto: Press Association/PIXSELL
1/8
11.10.2017.
u 18:00

- Teoretski je moguće da, ako se dogodi scenarij u kojem sporazum ne bi bio potpisan, neće biti zračnog prometa između Velike Britanije i Europske unije od 29. ožujka 2019. godine - rekao je britanski ministar Philip Hammond.

Britanski ministar Philip Hammond rekao je da bi svi letovi između Velike Britanije i Europe mogli prestati dan nakon što Velika Britanija izađe iz Europske unije ukoliko se prije toga ne postigne trgovniski dogovor, piše The Sun.  

Govoreći pred parlamentanim odborom Hammond je rekao da bi zračni promet mogao biti jedna od industrija koje će biti pogođene izlaskom Velike Britanije iz EU, ukoliko se ranije ne postigne trgovinski sporazum. 

Hethrow
1/5

Teoretski je moguće, ali...

- Teoretski je moguće da, ako se dogodi scenarij u kojem sporazum ne bi bio potpisan, neće biti zračnog prometa između Velike Britanije i Europske unije od 29. ožujka 2019. godine, ali mislim da nitko ozbiljno ne vjeruje da će se to dogoditi - rekao je Hammond. 

U ovom trenutku zračni promet u Europskoj uniji je reguliran sporazumom na razini EU koji omogućuje da svi zrakoplovi lete između država EU bez ikakvih ograničenja.  Kada Velika Britanija izađe iz EU, više neće bio dio tog sporazuma i ako se prije izlaske ne dogovori drugačije, to bi moglo izazvati kaos u europskom zračnom prometu.  

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar megatronman
megatronman
20:12 11.10.2017.

Em je teoretski em je za godinu i pol. Glupog li priloga.

ST
stefab
23:11 11.10.2017.

EU ucjen a, odmazda ... dkle nema pravno nikakve osnove za ovakvo maltretiranje. Hitler je dobio sto je htio , pokorenu evropu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije