Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslužbena hercegovačka himna

Kako je nastala 'Moja Hercegovina'? Baka Ljuba je na upit 'šta ima u Hercegovini' odgovorila: 'Ništa sinko, kamen i krš...'

18.11.2021.
u 21:30

Sin legendarnog Slavonca Šime Jovanovca i Branke čiji su roditelji iz Hercegovine ekskluzivno za Večernji list govori kako je nastala pjesma koja se pretvorila u himnu Hercegovaca, ali i dobila puno šire dimenzije

Komentara 34

SO
sohnahoakasaa
00:02 19.11.2021.

Bog blagoslovio sve Hercegovce, Slavonce, Ličan, Dalmatince, Zagorce i svaku stopu gdje i jedna noga Hrvata korača bilo doma ili po Svijetu. Bog i Hrvati i taj 'savez' je do vječnosti i za vječnost.

FJ
franz joseph
23:11 18.11.2021.

Neka pati koga smeta!

Ivan_Žižak
05:23 19.11.2021.

U povijesti ljudskog roda nije zabilježeno da jedna država toliko uporno od sebe gura pokrajinu i ljude koji joj se nudi "na tanjuru". Ljude koji imaju tako izražen domoljubni naboj i nacionalnu svijest. Koji su se dokazali gdje god si ih posadio na kugli zemaljskoj. Ako kradu u Hr kradu li u Njemačkoj, Americi, Irskoj? Na onom kršu sagraditi takav imperij, to mogu samo sposobni. Radio sam ljeti kao student u Würzburgu u SOliveru. Bio sam prvi radnik kojem je ta korporacija dala karticu na štekanje da dođem kad hoću i odem kad hoću. Reorganizirao rad hale koja šalje robu po cijeloj kugli zemaljskoj. Šef odjela, Manfred, pozvao me je i rekao: "Ivane, vrata naše kompanije su ti zauvijek otvorena." Odmah prebačen na reklamni odjel s četiri Amera. Ne, nisam Hercegovac. A gdje b' tek doguro' da jesam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?