Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekonstrukcija vlade

Josipović: Premijerka zna trebaju li joj promjene u Vladi

josipovic (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
04.12.2010.
u 14:43

Predsjednik RH istakao je kako je važno da iz pretvorbe i privatizacije “barem oni najteži slučajevi povrede prava i uzurpacije, otimačine, budu sankcionirani”.

Ako premijerka kaže da treba, sasvim sigurno treba. Premijerka odlučuje o tome i nadam se da će, ako rekonstrukcije bude, ona biti poticajna za rad Vlade, odgovorio je danas predjsednik Ivo Josipović na pitanje novinara trebaju li promjene u Vladi.

Istakao je također kako je važno da iz pretvorbe i privatizacije “barem oni najteži slučajevi povrede prava i uzurpacije, otimačine, budu sankcionirani” i da se dokine načelo koje je do sada vrijedilo “tko je jamio jamio je” te da se instalira novo “ili plati ili vrati”.

Zamjerio je Državnoj reviziji što nije podnosila kaznene prijave za kaznena djela koja je otrkila u svom radu. Dodao je da je Državna revizija do 2004. godine revidirala pola tvrtki, a ona je Sabor, prema njegovim riječima, iz nejasnih razloga koji nisu opravdani, ukinuo Zakon o reviziji pretvorbe i privatizacije.

Josipović drži da se nema što prigovoriti ponudi MOL-a da otkupi dionice Ine od malih dioničara no drži da bi Vlada trebala procijeniti da li treba pokušati i ona dobiti većinski paket te tvrtke.

Za novi Zakon o HRT-u kaže da je “razuman kompromis” za koji se nada da će HRT-u omogućiti “da u punoj mjeri obavlja svoju funkciju” a komercijalnim televizijama da na tržištu “ostvare uvjete za svoje poslovanje”.

U sklopu druženja s građanima predsjednik Josipović primio je i grupu slijepih i slabovidnih mladih osoba koja mu je predstavila projekt multisenzorne Taktilne galerije za slijepe i slabovidne osobe autorice Nataše Jovičić.

Komentara 15

JA
jankoprekobrda
15:15 04.12.2010.

Jeste ali bi da podsijetimo predsjednik trebao znati dali mu treba nova vlada i premier koja ce nesto napraviti a ne samo u prazno laprdati kao pas na mjesec. Jer ova i ovakova LAZLJIVA KRADLJIVA vlada i premijer nisu zaa drugo do za ludnicu. Kod svih njih je po onoj ni brige ni pameti, ni znanja ni pouzdanja, odsta vise trazimo da predsjednik uzme ovlasti koje mu Ustavom pripadaju i da raspusti Sabor i vladu te raspise nove izbore, dok nije kasno.

14
14words
15:42 04.12.2010.

Da baš kao što ti jako dobro znaš da ti ne trebaju promjene tj smanjenje kabineta iako ti je dužnost samo ceremonijalna.

PI
piccolo
15:06 04.12.2010.

Ako bi premjerka rekla da si ti konj ti bi rzao. Daj Josipoviću barem ponekad budi normalan. Nemoraš uvjek,ali bar jednom mjesečno se unormali. Svi iz aviona vide da se ova Jace cereka ko blesava, ne kuži ni gdje joj je glava ni gdje guzica, svi oko nje su isti ko i kod Sanadera, klipsala je za tim idiotom 6 godina ko najveći smrdljivac i sad ti kažeš: pa ona zna .... nešto. Ma zna moj k.... . Čeka izbore i hebe nas a i tebe u bulju blesavu. Kaj da ti to nacrtam???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije