Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO NA VRAPČU

Uznemirujući detalji pokušaja ubojstva na Trgu: Uzoran učenik čovjeku zarezao vrat, sad je u teškoj alkoholnoj komi

Zagreb: Navijači Dinama okupljaju se na Trgu bana Jelačića
Matija Habljak/PIXSELL
28.05.2024.
u 15:55

Policija navodno još uvijek sa 18-godišnjakom nije obavila obavijesni razgovor niti mu je priopćila da je uhićen. Naime, po preporuci dežurnog liječnika u PB Vrapče, gdje je završio nakon što su mu u noći na ponedjeljak prvu pomoć pružili liječnici u KB Dubrava, smješten je u jedinicu intenzivne skrbi te je podvrgnut psihijatrijskoj obradi.

Vidno alkoholizirani 18-godišnjak, kako je ranije javila zagrebačka policija, u nedjelju navečer je na Trgu bana Jelačića pokušao usmrtiti 59-godišnjeg muškarca. Prišao mu je s leđa te je, iz za sada neutvrđenih razloga, muškarca kojeg ne poznaje, bez povoda, razbijenom bocom porezao po vratu

Riječ je o 18-godišnjem I. F., inače odličnom učeniku uzornog vladanja, koji se sada nalazi u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Stravičan zločin dogodio se na glavnom zagrebačkom trgu, gdje se odvijala proslava navijača Dinama povodom osvajanja naslova prvaka Hrvatske. S obzirom na dosad inicijalno prikupljene informacije s terena, policija 18-godišnjaka sumnjiči za pokušaj ubojstva muškarca kojem je prišao s leđa.

Kako piše Jutarnji list, 59-godišnji D. L. je sjedio na zidiću u blizini tramvajske stanice kad mu je pijani 18-godišnjak prišao s leđa. Prema pričanjima svjedoka, ničim izazvan ga je iznenada obuhvatio jednom rukom oko glave, dok mu je drugom zarezao vrat. Nanio mu je nekoliko reznih rana, od kojih najveća ima 10-ak centimetara. Inače, tom napadu je prethodilo mladićevo višestruko posrtanje, ali i padanje po pločniku na Trgu, a u jednom trenutku se, navodno, obračunao šakom i s reklamnim panoom, kao i s dvije još osobe.

VEZANI ČLANCI:

Policija navodno još uvijek sa 18-godišnjakom nije obavila obavijesni razgovor niti mu je priopćila da je uhićen. Naime, po preporuci dežurnog liječnika u PB Vrapče, gdje je završio nakon što su mu u noći na ponedjeljak prvu pomoć pružili liječnici u KB Dubrava, smješten je u jedinicu intenzivne skrbi te je podvrgnut psihijatrijskoj obradi. O samom slučaju oglasio se i odvjetnik Milko Križanović, kojega je angažirala 18-godišnjakova obitelj.

– Moj branjenik je trenutno u teškoj alkoholnoj komi, slijedom čega mu je pružena hitna medicinska skrb. Trenutno nije kontaktibilan, a riječ je o mladiću koji je uzoran učenik i nikad kažnjavan. Detalji cijelog slučaja su i obrani još uvijek nepoznati, a nakon prvog ispitivanja ćemo vidjeti sve okolnosne činjenice – rekao je za Jutarnji odvjetnik Križanović.

GALERIJA Hrvatska vojska slavi svoj dan: Na svečano obilježavanje dolazi cijeli državni vrh

Zagreb: Navijači Dinama okupljaju se na Trgu bana Jelačića
1/76

Komentara 47

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
17:34 28.05.2024.

“Riječ je o 18-godišnjem I. F., inače odličnom učeniku uzornog vladanja” tome bih dodao da uvijek pristojno pozdravi. Inače, rezanje vratova u alkoholiziranom stanju nije uzorno vladanje.

Avatar Purger_1945_Kozara
Purger_1945_Kozara
16:48 28.05.2024.

Mali razbija po gradu i reže ljude po cesti, policija ga nije ništa ni pitala a otac već angažirao advokata. Ovaj razrezani, nit ga je tko šta pito nit ima advokata.

TR
Trbonja7272
17:05 28.05.2024.

Trenutak ludila? Nadam se da će ozljeđenik preživjeti bez ozbiljnih posljedica. Indikativno je da se odvjetnik već sada javio. Prva mi je asocijacija bila da je barem jedan roditelj liječnika ali ne mora biti- možda je mali iz odvjetničke familije.. Bokci svakako nisu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije