Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grad pod vodom

FOTO/VIDEO Kaos u dijelovima Karlovca: Udar groma izazvao požar, padala tuča, auti 'plivali' u podvožnjaku

Foto: KAportal/Pixsell
1/15
Autori: Hina, Večernji.hr
28.05.2024.
u 17:31

Grmljavinsko nevrijeme protutnjalo je sjeverom Hrvatske, uzrokujući kaos u dijelovima Karlovca.

Popodnevno olujno nevrijeme pogodilo je dijelove Hrvatske, donoseći sa sobom obilnu kišu i tuču. Državni hidrometeorološki zavod ranije je upozorio na povećanje naoblake i mogućnost mjestimične kiše i pljuskova s grmljavinom, posebno u unutrašnjosti.

Karlovačko je područje u utorak oko 15.30 zahvatilo veliko nevrijeme popraćeno tučom, a Grad Karlovac izvijestio je da su do 16 sati "pale ogromne količine kiše i izazvale bujične poplave", a jednu kuću u naselju Borlin zahvatio je požar uslijed udara groma.

Vatrogasci su za sada primili dvadesetak poziva zbog poplava u prostorima, srušenih stabala, zaglavljenih vrata. Ulice i parkirališta su poplavljena. Potopljen je i podvožnjak između četvrti Grabrik i Rakovac u kojemu su se našli zatočeni vozači automobila. "Sve dežurne službe su na terenu, u stalnoj komunikaciji su članovi Stožera civilne zaštite i koordiniraju aktivnosti", objavio je Grad Karlovac.

>>> FOTO Poplave, tuča i požari izazvali kaos u Karlovcu

1/15

Gradom odjekuju sirene, a interventne službe su na terenu. U podvožnjaku na Rakovcu nekoliko automobila zaglavilo je u vodi. Tuča je padala u više dijelova grada, no zasad nema informacija o šteti. Na više mjesta vjetar je srušio drveće, pa vatrogasci saniraju štetu na terenu, piše KAportal. 

Podsjetimo, DHMZ je zbog današnjih vremenskih prilika za sedam regija izdao žuto upozorenje, što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Upozorenje je na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju zbog mjestimice izraženih pljuskova s grmljavinom. Žuti meteoalarm na snazi je i za područje Kvarnera i Kvarnerića te za Velebitski kanal zbog mjestimične pojačane bure.

>>> VIDEO Kaos u dijelovima Karlovca: Udar groma izazvao požar, padala tuča, auti 'plivali' u podvožnjaku

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom," stoji u upozorenju DHMZ-a.

>>> VIDEO Tuča u Varaždinu

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije