Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravomoćna presuda

Josiću 7000 kuna kazne za klevetu Stipe Milanovića

Tomislav Josić
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
18.02.2016.
u 23:45

Tomislav Josić osuđen je zbog izjave kojom je implicirao da je S. Milanović nešto znao o ubojstvu Brune Bušića

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je prvostupanjsku presudu predsjedniku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislavu Josiću koji je na Općinskom kaznenom sudu osuđen na novčanu kaznu od 35 dnevnih dohodaka, što iznosi 7000 kuna, zbog klevetanja Stipe Milanovića.

Josić je, gostujući u emisiji HTV-a Nedjeljom u 2, za oca bivšeg premijera rekao da je bio veleposlanik u Parizu u vrijeme ubojstva Brune Bušića, a da o tome nije ništa znao, implicirajući kako je ipak nešto znao o tom ubojstvu.

Na prvostupanjsku presudu žalili su se i optuženi Josić i Milanović, no viši sud zaključio je kako je izrečena kazna primjerena, odnosno da nema mjesta strožem, niti blažem kažnjavanju.

>>Počelo suđenje Tomislavu Josiću zbog razbijanja ćiriličnih ploča

>>Tomislav Josić nepravomoćno osuđen zbog klevetanja oca Zorana Milanovića

Komentara 17

DO
Donald
00:58 19.02.2016.

To što je sud tako dosudio uopće ne znaći da Josić nema pravo, samo to nije mogao dokazati. A ne vjerujem da je sud to jako duboko istražio, jer bi morao analizirati i arhive tajne službe, a to sigurno nije. Ostaje dakle realno gledani riječ protiv riječi.

GU
gustirna
00:22 19.02.2016.

koliko ce teke taj mafijas milanovic dobiti za prijetnju smrcu bujancu i malici....dozivotnu......inace trebao je josic potraziti sarog udbasa marijana kinga i pitati ga sto je mislio pod onom izjavom ''hrvatskom tjedniku'' da ako on progovori sto je radio stipe milanovic biti ce velikog belaja....

BA
barbaizamerike
00:29 19.02.2016.

hoce li biti kaznjen Stipepro? pisao komentare pa je otkriven

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije