Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Abdullah II.

Jordanski kralj: Borba s Islamskom državom treći je svjetski rat

kralj Abdullah II
Foto: Reuters/PIXSELL
02.03.2015.
u 18:43

– Ovo je naš rat i imamo moralnu odgovornost da ih zaustavimo – poručio je jordanski kralj

Jordanski kralj Abdullah II. prozvao je borbu s Islamskom državom ''trećim svjetskim ratom''. Abdullah II. pozvao je na ujedinjenje svih religija uz riječi ''ovo je naš rat'' u svom prvom intervjuu CNN-u otkad su islamisti ubili jordanskog pilota.

Jordanski kralj pozvao je sve nacije da se zajedno suprotstave opasnosti od ove militantne skupine koju naziva akronimom Daesh (al-Dawla al-Islamiya al-Iraq al-Sham), a koja je osvojila velike dijelove Iraka i Sirije. Pojmom Daesh želi se izbjeći poistovjećivanje terorističke grupe s islamom i muslimanima.

– Ovo je naš rat i imamo moralnu odgovornost da dopremo do tih muslimana i zaustavimo ih prije nego što dođu do naše granice – rekao je kralj Abdullah. Kralj u svojim izjavama nije zagovarao bombardiranje ISIL-ovih položaja nuklearnim raketama ili napade tisućama tenkova, već ujedinjenu frontu muslimana, kršćana i drugih religija.

Istaknuo je kako će se najteže riješiti ideološki element sukoba. Pripadnike ISIL-a Abdullah je nazvao odmetnicima koji izvrću Islam i koji se koriste zastrašivanjem kao svojim najjačim oružjem. – Ubojstvo pilota samo je motiviralo Jordance na ujedinjenje. Rukavice su pale – rekao je kralj Abdullah za CNN.

>> 'Nadam se da će ubojicu mog Davida uhvatiti živog'

>> 'Bio je najbolji radnik kojeg sam ikad imao'

Komentara 13

BF
brkonja fra brkati
20:52 02.03.2015.

Ovaj bijednik i beskarakterni lik je aktivno podupirao agresiju na Siriju.U Jordanu su bili kampovi za obuku radikalnih islamista koji su stizali sa svih strana svijeta.Svi su bili dobrodošli da daju udio u klanju i ubijanju sirijskog naroda.A instruktori suu bili uglavnom američki i izraelski.Unatoč silnim nastojanjima,vlada Bashar Assada se uz pomoć saveznika uspjeli održati ,a teroristi u očaju počinju tražiti lakše mete te se prebacuju u Irak.Tko pod drugim jamu kopa sam pada u nju.Zato je ovoj jordanskoj fukari najbolje poželjeti samo jedno,a to je :" Dabogda ti ISIL došao u kuću " !!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:36 02.03.2015.

Kako da ne, ako je svijet Jordan i Sirija onda je "svjetski rat". Prvo ih je ovaj lik naoruzavao i obucavao normalno uz Americke i Britanske instruktore na svom teritoriju a onda kada su se oteli kontroli, blebece o "svjetskom ratu". Ti i tvoji nalogodavci ste stvorili taj problem pa se sada sam misli kako ces to rjesiti. Boji se on da ne izgubi svoju fotelju, a o nikakvom svjetskom ratu se ne radi. Ovi islamisti su jedino prjetnja korumpiranim rezimima kao sto postoje u Jordanu, Siriji, Iraku, Kuvajtu, Bahreinu, Saudijskoj Arabiji, Kataru i UAE. To je njihov problem i mi se u to ne trebamo petljati.

Avatar d-ano
d-ano
21:58 02.03.2015.

ljigavac i licimjer ..radi sad nesto i posteno na primjer ostalima,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije