Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanski mediji o navodnoj spremnosti Sretena Jocića na suradnju s vlastima

Joca Amsterdam ipak neće otkriti tko je naručio ubojstvo Pukanića

joca amsterdam
Đorđe Kojadinović
29.10.2009.
u 18:43

USKOK, koji inače hvali suradnju sa srbijanskim Specijalnim tužiteljstvom vezano uz istragu prošlogodišnjeg ubojstva u središtu Zagreba, danas također nije imao nikakvih spoznaja o navodnoj Jocićevoj spremnosti na “trgovinu” informacijama.

Nagađanja da je Sreten Jocić, optužen zbog naručivanja i organiziranja ubojstva šefa Nacionala Ive Pukanića, spreman na nagodbu sa srbijanskim vlastima te da će im otkriti ime osobe koja je naložila Pukanićevu likvidaciju, oštro je danas demantirao njegov odvjetnik Zdenko Tomanović.

USKOK nema informacija
– Bio sam danas kod njega. Priča o njegovoj suradnji s vlastima nije točna. Niti je on kome nudio nagodbu niti mu je ona bila nuđena – kazao je Jocićev branitelj. Prema pisanju srbijanskog Pressa, Jocić je preko posrednika poručio tamošnjoj vlasti da je spreman otkriti nalogodavca Pukanićeva ubojstva ako mu država pismeno zajamči da neće dobiti više od deset godina zatvora.

Bude li osuđen zbog naručivanja i pripreme atentata na šefa Nacionala mogao bi, naime, dobiti od 30 do 40 godina zatvora.

USKOK, koji inače hvali suradnju sa srbijanskim Specijalnim tužiteljstvom vezano uz istragu prošlogodišnjeg ubojstva u središtu Zagreba, danas također nije imao nikakvih spoznaja o navodnoj Jocićevoj spremnosti na “trgovinu” informacijama.

Trebali ubiti još dvoje
Sreten Jocić u travnju je uhićen u Beogradu zbog sumnje da je naručio atentat na Ivu Pukanića te je od tada u pritvoru.

Nakon jednogodišnje istrage Specijalno tužiteljstvo u Beogradu optužilo ga je za naručivanje, a Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića za sudjelovanje u atentatu.

Istodobno je USKOK podigao optužnicu protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića, Slobodana Đurovića te Bojana Gudurića.

Oni su također trebali na području Zagreba, stoji u USKOK-ovoj optužnici, ubiti još dvije nepoznate osobe.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar ljutatrava
ljutatrava
22:31 29.10.2009.

..hoće, hoće otkrit će ih sve samo da mu srbi uvale 30 ili 40 god-pa da vidiš kako pjeva.

KI
kiseljali
08:34 30.10.2009.

sretene sretene... prilikom preselenja mog pokojnog deda strahinje iz jagodine u selo gnjilane netko mu je ukrao odelo... i to je to odelo na tebi bre sretene, vraćaj to odelo u gnjilane što pre il će da dođem i te prebijem ko mačku, bre! govedo jedno!!

ED
edukacija7
19:22 29.10.2009.

sherlock holmes: \"ovoga oblači žuži jelinek... tamo treba početi tražiti...\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije