Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i to je to!

Jedino vozilo koje se može voziti i istodobno piti vino

vinski bicik,kutjevo,portal (1)
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/3
31.05.2013.
u 11:24

Riječ o biciklu na nožni pogon koji 'gata' 12 osoba. Vinski bicikl ima vozača, a koristit će ga gosti grada, Turističke zajednice, a moći će ga za svoje goste iznajmljivati vinari

Grad Kutjevo danas je na Trgu graševine predstavio prvi vinski bicikl u Hrvatskoj. – Novac za ovaj bicikl dobili smo od Ministarstva turizma. Naša turistička zajednica prošle godine prijavila se na natječaj za inovativni turizam. Imali smo problema s nabavom vozila jer takvog u Hrvatskoj nema, ali obrtnička radnja Razum u Samoboru uspjela ga je napraviti – kazao je Ivica Nikolić, gradonačelnik Kutjeva. 

Riječ o biciklu na nožni pogon koji 'gata' 12 osoba. Vinski bicikl ima vozača, a koristit će ga gosti grada, Turističke zajednice, a moći će ga za svoje goste iznajmljivati i vinari. Registracija mu je Kutjevo 00,7 promila.

– To znači da osobe koje voze bicikl mogu konzumirati alkohola do te količine promila. To je jedino vozilo u Hrvatskoj koje ćete moći voziti i istodobno uživati u najboljim vinskim kapljicama – objašnjava gradonačelnik Nikolić. Svi gosti koji će sjesti na takav bicikl dobit će majicu, vinsku čašu i etui za nju te na kraju diplomu da su položili ispit za vožnju i istodobnu konzumaciju najboljih vina.

>>Vinodar u Daruvaru - 15. međunarodna izložba vina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije