Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzni zakon

Izraelska vlada odobrila prisegu na lojalnost židovskoj državi

netanyahu
Reuters
11.10.2010.
u 09:36

Prijedlog će izazvati unutrašnje sukobe i naštetit će imidžu Izraela u svijetu, smatra oporba.

Izraelska vlada odobrila je kontroverzni prijedlog zakona prema kojem će svaki novi državljanin polagati prisegu na lojalnost Izraelu kao židovskoj i demokratskoj državi, prenosi AFP.

Pokušaj da se nametne priznavanje Izraela kao židovske države smatra se duboko kontroverznim posebno među izraelskim Arapima, koji čine petinu od 7,6 milijuna  stanovnika. Zakon mora prihvatiti i Kneset.

Prihvaćanje prijedloga osudila je i bivša šefica diplomacije te predsjednica oporbe Kadime Tzipi Livni.

- Prijedlog će izazvati unutrašnje sukobe i naštetit će  imidžu Izraela u svijetu - izjavila je Tzipi Livni, a prenosi list Haaretz.

 

 

Komentara 431

OB
-obrisani-
17:39 11.10.2010.

SS LIberty ?

OB
-obrisani-
18:41 11.10.2010.

Igla hvala na razumijevanju

OB
-obrisani-
16:50 11.10.2010.

dobar ti osjećaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije