Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješenje problema

Izbjeglička imovinska pitanja uskoro "ad acta"

izbjeglice
VL FOTO
02.11.2011.
u 14:45

U studenom je planirano potpisivanje sporazuma koji bi riješio pitanje imovinskih prava izbjeglica na Balkanu.

Države regije spremaju se potpisati dokument kojim praktički stavljaju izbjeglička imovinska pitanja "ad acta", a Miodrag Linta, predsjednik Koalicije izbjegličkih udruženja, kaže da "taj problem ne pogađa samo izbjeglice u Srbiji, već i sve one koji imaju bilo kakvu imovinu ili materijalna potraživanja u državama bivše Jugoslavije", piše beogradski B92.

Linta kao i ostali predstavnici izbjegličkih udruga već tri dana odlaze u Predsjedništvo Srbije i traže da ih predsjednik Tadić primi. Iako su primanje zatražili prije dva tjedna, iz predsjednikova ureda još nije stigao odgovor.

– Svakog dana ostavljamo na pisarnici pismo u kojemu tražimo primanje i obrazlažemo problem, ali odgovora nema – žali se Linta, a B92 podsjeća da
je za 7. studenog u Beogradu zakazana konferencija ministara vanjskih poslova Srbije, Hrvatske, BIH i Crne Gore, na kojoj će "biti potpisana deklaracija koja sadrži izjavu iz koje proizilazi da je izbjegličko pitanje na Balkanu riješeno".

– Ako se potpiše takva deklaracija, to znači kako države drže da izbjegličko pitanje u državama bivše Jugoslavije više nije problem i da o rješavanju imovinskih pitanja neće više pregovarati države nego se to ostavlja pojedincima –  ljutito će Linta dodajući kako je "nekoliko desetaka građana pokušalo ostvariti svoja prava sudskim putem u Hrvatskoj, ali su većinom izgubili sporove i, umjesto da dobiju imovinu ili mirovinu, morali su platiti velike sudske troškove".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije