Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ivo Josipović u radnom je posjetu SAD-u. S američkim partnerima razgovarat će o energetskoj politici

Cilj posjeta je razmijeniti mišljenja s američkim partnerima o situaciji u Europi te o energetskoj politici, posebno energetskoj sigurnosti i energetskim projektima koje razvija Hrvatska
12. svibnja 2014. u 10:23 12 komentara 509 prikaza
Ivo Josipović
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će u radnom posjetu SAD-u od 12. do 17. svibnja, a posjetit će Washington i Houston.

Cilj posjeta je razmijeniti mišljenja s američkim partnerima o situaciji u Europi te o energetskoj politici, posebno energetskoj sigurnosti i energetskim projektima koje razvija Hrvatska.

Na početku radnog posjeta, u glavnom gradu Washingtonu, predsjednik Josipović razgovarat će s potpredsjednikom Joeom Bidenom u Bijeloj kući, a postoji mogućnost da se sastanku pridruži i predsjednik Barack Obama. Tijekom boravka u Washingtonu, hrvatski predsjednik će se susresti i s članovima Kongresa te s predstavnicima više vladinih i nevladinih institucija.

U izaslanstvu u radnom posjetu Washingtonu bit će i ministar obrane Ante Kotromanović, koji nastavlja boravak u SAD-u posjetom Nacionalnoj gardi u saveznoj državi Minnesoti.

Ante Kotromanović | Autor : Zeljko Lukunic/PIXSELL Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

U nastavku posjeta, predsjednik Josipović će sudjelovati na Energetskom forumu u Houstonu na kojem će biti tridesetak naftnih i plinskih tvrtki, a tema razgovora bit će ulaganja u energetske projekte u Hrvatskoj. Josipović će se također sastati i s američkim investitorima iz drugih sektora koji su iskazali interes za ulaganja u Hrvatskoj.

>>Josipović: Ne vidim da bi došlo do prijevremenih izbora

>>Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio predstavnike Saveza za energetiku Hrvatske

Financije
Vrhunska edukacija
OTKRIVAMO: Kako top menadžeri, unatoč manjku vremena, savladavaju MBA programe?

A1 izdvaja za Vas

 • Conan Barbarin:

  hrvatska je valjda jedina država na svijetu čiji predsjednik više mari za susjede nego za vlastit narod. u našem slučaju za istočne susjede.

 • bstrabi2:

  Dali si Josipović sam platio put?Jer poslije one u Vatroslav Lisinskog.Gdje je na skupo.Protu hrvata.Šta traži u americi?Taj skup koju j vodio Pusić .To je teroristička skupina.Koja nezna da više nesmiju provocirat.Kulturu zapadne everope.Sad se ide ulagavat amerikancima.On je Predsjednik ... prikaži još! Hrvatske,a mrzi tu državu.Neka pita Obamu.Dali mrzi svoju državu???

 • Avatar Carrera
  Carrera:

  ivo, slobodno ostani u SAD-u, u hrvatskoj ionako nemaš nikakvu funkciju