Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do 17. svibnja

Ivo Josipović u radnom je posjetu SAD-u. S američkim partnerima razgovarat će o energetskoj politici

Ivo Josipović
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/2
12.05.2014.
u 10:23

Cilj posjeta je razmijeniti mišljenja s američkim partnerima o situaciji u Europi te o energetskoj politici, posebno energetskoj sigurnosti i energetskim projektima koje razvija Hrvatska

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će u radnom posjetu SAD-u od 12. do 17. svibnja, a posjetit će Washington i Houston.

Cilj posjeta je razmijeniti mišljenja s američkim partnerima o situaciji u Europi te o energetskoj politici, posebno energetskoj sigurnosti i energetskim projektima koje razvija Hrvatska.

Na početku radnog posjeta, u glavnom gradu Washingtonu, predsjednik Josipović razgovarat će s potpredsjednikom Joeom Bidenom u Bijeloj kući, a postoji mogućnost da se sastanku pridruži i predsjednik Barack Obama. Tijekom boravka u Washingtonu, hrvatski predsjednik će se susresti i s članovima Kongresa te s predstavnicima više vladinih i nevladinih institucija.

U izaslanstvu u radnom posjetu Washingtonu bit će i ministar obrane Ante Kotromanović, koji nastavlja boravak u SAD-u posjetom Nacionalnoj gardi u saveznoj državi Minnesoti.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

U nastavku posjeta, predsjednik Josipović će sudjelovati na Energetskom forumu u Houstonu na kojem će biti tridesetak naftnih i plinskih tvrtki, a tema razgovora bit će ulaganja u energetske projekte u Hrvatskoj. Josipović će se također sastati i s američkim investitorima iz drugih sektora koji su iskazali interes za ulaganja u Hrvatskoj.

>>Josipović: Ne vidim da bi došlo do prijevremenih izbora

>>Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio predstavnike Saveza za energetiku Hrvatske

Komentara 12

CB
Conan Barbarin
10:34 12.05.2014.

hrvatska je valjda jedina država na svijetu čiji predsjednik više mari za susjede nego za vlastit narod. u našem slučaju za istočne susjede.

BS
bstrabi2
11:14 12.05.2014.

Dali si Josipović sam platio put?Jer poslije one u Vatroslav Lisinskog.Gdje je na skupo.Protu hrvata.Šta traži u americi?Taj skup koju j vodio Pusić .To je teroristička skupina.Koja nezna da više nesmiju provocirat.Kulturu zapadne everope.Sad se ide ulagavat amerikancima.On je Predsjednik Hrvatske,a mrzi tu državu.Neka pita Obamu.Dali mrzi svoju državu???

Avatar Carrera
Carrera
10:41 12.05.2014.

ivo, slobodno ostani u SAD-u, u hrvatskoj ionako nemaš nikakvu funkciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije