Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI GUBICI

Istraživanje pokazalo: Turbulencije na letovima povećavaju se zbog globalnog zatopljenja

Airbus hands over 600th aircraft to Lufthansa
Foto: Marcus Brandt/DPA
1/2
14.06.2023.
u 07:35

Osim što su neugodne, turbulencije godišnje izazivaju i milijunske štete

Od 1979. do 2020. jake turbulencije na redovnim letovima preko Atlantika povećale su se za 55%, objavljeno je u istraživanju znanstvenog časopisa Geophysical Research Letters, a britanski znanstvenici vjeruju kako je uzrok upravo globalno zatopljenje.

Povećane turbulencije pripisali su brzini vjetra koji se mijenja na velikim visinama zbog toplijeg zraka, a najveća razlika u protekla četiri desetljeća zabilježena je na letovima unutar SAD-a i preko sjevernog Atlantika, dok su osjetne razlike vidljive i na području Europe, Bliskog istoka te južnog Atlantika, prenosi BBC. Osim što su neugodne, turbulencije godišnje izazivaju i milijunske štete.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Rezolucija Zemlja osvojila medijskog Oscara u New Yorku i pobijedila međunarodnu konkurenciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije