Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKE JOŠ NEMA

I Dejan Jović želi biti kandidat za predsjednika države?

Dejan Jović
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
12.07.2019.
u 19:55

Milorad Pupovac nam je na pitanje jesu li točne glasine da će SDSS imati prvi put svoga kandidata za predsjednika države i da bi to mogao biti upravo Dejan Jović kazao da se o tome u SDSS-u nije niti razgovaralo, a kamoli da je o tome donesena odluka

Profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti Dejan Jović navodno bi se mogao uključiti u utrku za predsjednika Hrvatske, i to kao kandidat SDSS-a. Prema pisanju Novog lista Jović je navodno jako zainteresiran za to da postane prvi kandidat za predsjednika RH iz redova nacionalnih manjina, ali u kuloarima se također šuška da je to njegova osobna ambicija te da predsjednik SDSS-a tom idejom nije previše oduševljen.

Milorad Pupovac nam je na pitanje jesu li točne glasine da će SDSS imati prvi put svoga kandidata za predsjednika države i da bi to mogao biti upravo Dejan Jović kazao da se o tome u SDSS-u nije niti razgovaralo, a kamoli da je o tome donesena odluka. Pupovac je dodao i da ima još dosta vremena za takve odluke i da se one neće donositi prije rujna.

U slučaju da Jović doista istakne svoju kandidaturu za predsjednika države, nema sumnje da bi uzeo jedan dio potencijalnih glasova Zoranu Milanoviću kojem će biračko tijelo “grickati” i Dalija Orešković koja je nedavno istaknula svoju kandidaturu, kao i Katarina Peović iz Radničke fronte. Dovoljno je pogledati zadnji CRO Demoskop u kojemu je Milanovićev rejting 22,3 posto, dok mu trećeplasirani Miroslav Škoro sa 17,8 posto “puše za vratom”. Koliko će mu uzeti Dalija Orešković tek će se vidjeti. Naime, tim istraživanjem ona nije obuhvaćena jer tek je objavila svoju kandidaturu, a tek ćemo vidjeti koliko bi mu mogao uzeti Jović.

Milanović je vjerojatno i sam računao na potporu SDSS-a. Naši izvori kažu da je planirao i razgovor s Miloradom Pupovcem na tu temu tako da bi mu Jovićeva kandidatura u prvom krugu ipak mogla pomrsiti račune.

Ključne riječi

Komentara 49

IG
Ilija_Gregorić
20:50 12.07.2019.

Tiho, domoljubi. Ako središnjica tako odredi, svi ćete glasovati za njega.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
22:28 12.07.2019.

Čije države će Dejan biti kandidat ?

DU
Deleted user
21:13 12.07.2019.

Koji cirkus.Još će onaj Milanović biti u pravu sa svojom rečenicom o slučajnoj državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije