Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽENA SU ROBA U GRADU

Pizza majstori u Hrvatskoj mogu dobiti brutalnu plaću, a ugostitelji su očajni: 'Ne možemo se s time mjeriti'

Sinac: Pizzeria Ruspante
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/6
05.02.2024.
u 09:40

Traži se više od stotinu pizza majstora i to najvećim dijelom na Jadranu, a poslodavci nemilosrdno se bore jedini s drugima kako bi osigurali da upravo dođu njima.

I dok se mnogi žale zbog malih plaća i loših uvjeta, pizza majstori mogu doslovce birati gdje će radti, jer je riječ o profesiji za kojem se poslodavci otimaju i nude sve bolje uvjete kako osigurali ostanak radnika. Jedan od njih je i pizza majstor Teo Supina koji je prije mjesec dana počeo raditi u drugoj pizzeriji zbog boljih uvjeta rada.

- Zna se raditi bez slobodnog dana, duple smjene, a ovdje nije takav slučaj pa sam zato i došao - rekao je za RTL. Vlasnik pizzerije Ivo Topalović u kojoj je došao raditi otkrio kako je potraga trajala mjesecima, a prema njegovom opisu može se reći kako postoje određene sličnosti s potragom za blagom.

- Preko oglasa gotovo pa nikako ne možeš naći pizza majstora. Spletom okolnosti, preko prijatelja, poznanika, preko nekoga čuješ da je nezadovoljan, da želi drugačije uvjete, onda osluškuješ njihove probleme i što bi htjeli, onda se prilagođavaš i pokušavaš ga dovesti, objašnjava Topalović.

Traži se više od stotinu pizza majstora i to najvećim dijelom na Jadranu, a poslodavci nemilosrdno se bore jedini s drugima kako bi osigurali da upravo dođu njima. Pizza majstor Dražen Drljača kazao je kako su njega zvali ugostitelji s obale, a iznos koji su mu ponudili izazvao je zazubice i kod doktora.

GALERIJA Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću u Hrvatskoj: Za ovo zanimanje plaća je čak 3120 eura

Sinac: Pizzeria Ruspante
1/10

"Neki dan me kontaktirao prijatelj da traže pizza majstore u jednom restoranu. Kaže da je plaća 2500 eura, ali se radi devet sati bez slobodnog dana", ispričao je Dražen Drljača.

Takve ponude predstavljaju problem za ugostitelje u kontinentalnoj Hrvatskoj, jer im ne mogu konkurirati.  'Da stavim plaću od 1200 do 1500 eura, sigurno bi dobio komentare u stilu 'tko će ti raditi za te novce', jer oni svakodnevno dobivaju ponude od 2000 eura i do 2500, upozorava vlasnik restorana Jakešević.

U ovoj potražnji za radnicima, sjajno prolaze i svi oni koji su majstori za roštilj.

- Jedno i drugo zanimanje je iznimno traženo na tržištu rada, a plaće im u kontinuitetu rastu i to brže od državnog prosjeka - tvrdi Alen Mrvac s portala MojPosao .

VIDEO: Sandra Benčić komentirala može li Ivan Turudić postati glavni državni odvjetnik

Komentara 26

Avatar Blokiran
Blokiran
12:23 05.02.2024.

Pa sto onda vlasnik sam ne pece pizze pa jos ustedi tih 1200-1500€ !?

NE
Nemanadimak
11:43 05.02.2024.

Cujte ako je kvadrat stana 4-5000 eura placa mora biti shodna tome. 2500 eura vam je danas nista jos ako se radi prekovremeno i vikendima dodjemo na racunicu kako je to ravno minimalnom dohotku.

Avatar markoii123
markoii123
12:55 05.02.2024.

To je realnost današnjice. Razno raznih politologa,ekonomista,pravnika imamo na tisuće a pizza majstore nemamo i zato ih masno plaćamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije