Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trebaju pomoć

Hrvatski branitelj živi bez struje, vode i bolestan

'BRANITELJ_NNN_SIS_160913'
VLM
18.09.2013.
u 09:03


Iz Građanske inicijative "Moj grad Sisak" poručili da bračnom paru nedostaje i hrana

Ugrožene egzistencije, bez osnovnih uvjeta i potrepština, financijskih prihoda te struje i vode u trošnoj kućici živi obitelj 60-godišnjeg hrvatskog branitelja Mije Kumpeza iz Gušća, a koji boluje od tumorskih promjena glave, vrata i kože. Sudjelovao je na brojnim ratištima, najviše na području Sunje, Posavine i drugih dijelova Sisačko-moslavačke županije. U Registru hrvatskih branitelja, prema kojem ima 954 dana borbenog sektora pri MORH-u, može ga se naći, ali nije ostvario pomoć. Ratne fotografije, priznanja, preteška sadašnjost i na žalost, nekoliko pokušaja samoubojstva- životna su situacija ovog branitelja i njegove supruge Brankice.

– Primao sam vojnu opskrbninu, ali više ne, a ni neko drugo pravo nismo mogli ostvariti zbog zapreka administracije, jer posjedujemo zemlju koju ne mogu obrađivati i kuću u vrlo lošem stanju- opisuje svoj \"začarani krug\" Mijo Kumpez. Za struju duguju oko 1.700 kuna, a osim podmirenja duga, potrebna im je hrana te pomoć za sanaciju krovišta i nabavku lijekova. Nakon niza operacija i kemoterapija, Miji predstoje daljnje operacije i liječenja na koja treba putovati u Zagreb na Kliniku Sestara Milosrdnica, što predstavlja veliki trošak. Naime, da bi supruga otišla iz Gušća do Siska po lijek, treba joj samo 40 kuna za autobus.

Poziv ljudima dobre volje

– Pomoć smo tražili na više adresa, ali je gotovo nigdje nismo dobili i zato smo se putem Građanske inicijative \"Moj Grad Sisak\" odlučili obratiti i medijima- očajan je Mijo. Zahvaljuje obiteljskom liječniku u Gušću za podršku i razumijevanje te Gradskom društvu Crvenog križa u Sisku od kojih su, kako navode, dobili 1000 kuna novčane pomoći.

Iz Građanske inicijative pozivaju sve ljude koji su zainteresirani pomoći ovoj obitelji da ih mogu posjetiti u Gušću 286, kontaktirati na mobitel koji im je na korištenje dala susjeda Zlata 091/366-8877 te pomoći novčanim prilozima na zaštićen račun Mije Kumpeza pri Hrvatskoj poštanskoj banci d.d. Zagreb, 2390001 – 3504035896.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije