Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Hrvatski branitelj Mato Čondrić uhićen na granici s BiH

Mato Čondrić
Foto: Općina Brod/BIH
13.11.2014.
u 17:07

Čondrića se tereti je da je sudjelovao u silovanju i seksualnom zlostavljanju žena

Mato Čondrić (50) iz Slavonskog Broda, hrvatski branitelj i bivši pripadnik HVO-a, uhićen je u srijedu na graničnom prijelazu u Bosanskom Brodu. Po nalogu Državnog odvjetništva BiH, uhitili su ga pripadnici državne policijske agencije SIPA-e zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Čondrića se tereti je da je sudjelovao u silovanju i seksualnom zlostavljanju žena zatvorenih u zatvoreničkom objektu HVO na stadionu u Bosanskom Brodu tijekom 1992. godine. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti ispitan u Državnom odvjetništvu BiH, koje će nakon toga odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Čondrić je navodno dosad bez problema prelazio granicu i nikada dosad nije zaustavljan niti ometan. Kako neslužbeno doznajemo, ni njegovoj obitelji ni hrvatskom veleposlanstvu u BiH još uvijek nije poznato gdje se nalazi.

>> Veljko Marić: Nemojte me zaboraviti u Srbiji

>> 'Ako su optuženi za ratne zločine nedostupni, sudit ćemo im u odsutnosti'

Komentara 15

DU
Deleted user
18:33 13.11.2014.

Tko se ono nudio da ako i jedan Hrvatski branitelj bude zato što je branitelj uhićen na državnoj granici, umjesto njega u zatvor?

LU
lukabulic
20:02 13.11.2014.

zašto hrvatska ne uhiti stanimirovića zivi svijedoci silovanja i odvođenja branitelja i čak i žena voje stanimirovića -ljeposava u istoj je priči--

LU
lukabulic
20:07 13.11.2014.

ko zna što je ivo po srbiji sve potpisivo-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije